Gazete Vatan Logo

Konaklama türüne hac fiyatları listesi! 2020 hac fiyatları ne kadar?

Hac fiyatları ne kadar? bugün çekilen kura sonuçlarının ardından yeniden araştırılmaya başlandı. Hac kura çekilişi sonucu, hacca gideceği kesinleşen hacı adayları hac fiyatlarını sorguluyor. 13 – 24 ocak tarihleri arasında kesin kayıtlarını tamlayan hacı adayları, hac için ücret ödeyecek ve kutsal topraklara gidecek. Peki, 2020 hacı fiyatları ne kadar?

Konaklama türüne hac fiyatları listesi! 2020 hac fiyatları ne kadar?

Hac fiyatları ne kadar? Konaklama türüne göre hacı fiyatları ne kadar? Kesin kayıt tarihi ne zaman? soruları bugün çekilen kuralar nedeniyle araştırılıyor. Hac kura çekilişi bugün saat 10.00'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Diyanet TV'den canlı olarak yayınlanan çekilişin sonuçları 21.00’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yayınlanacak. Peki, hac fiyatları ne kadar? Konaklama türüne göre hac fiyatları…

HAC KESİN KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?

Kurada 'Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında kayıtlarını yaptıracaklar. 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 08:00'den itibaren www.hac.gov.tr adresindeki “Kesin Kayıt Belgesi" linkinden e-Devlet kimlik doğrulama sistemi ile kendilerine ait e-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu" veya “Acenta Organizasyonunu" tercih ederek “2020 Yılı Hac Organizasyonuna Kesit Kayıt Yaptırabilir" belgesini alacaklar.

2020 HAC FİYATLARI NE KADAR?

Hac yolcularına farklı seçeneklerde hizmet sunmak üzere Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu kararları çerçevesinde aşağıdaki konaklama türlerinde hac organizasyonu düzenlenmektedir.

Haberin Devamı

2020 hac konaklama fiyatlarına göre oda tercihli konaklama fiyatı tek kişi için alt sınır 15.950 ŞAR olarak belirlendi. Hac otel konaklama ücreti kişi başı için ise 24.000 ŞAR'dan başlayacak.

ODA TERCİHLİ KONAKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’de aşağıda zikredilen özelliklere uygun oteller kiralanmıştır.

KONAKLAMA YAPILACAK OTELLERİN ÖZELLİKLERİ

• Rahat ve konforlu oteller,

• Tercihe göre 2, 3 veya 4 kişilik odalar,

• İçinde televizyon, banyo/wc bulunan klimalı odalar,

• İnternet imkânı,

• 24 saat sıcak su,

• Tabldot usulü sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ile öğle yemeği için kumanya,

• Medine-i Münevvere’de Mescid-i Nebevî’ye en fazla 700 metre mesafede oteller,

• Mekke-i Mükerreme’de Mescid-i Haram’a en fazla 7 km mesafede oteller,

• Mekke’de hacıların otellerden Kabe’ye ulaşımları ücretsiz olarak otobüslerle ring usulü yapılacaktır. Ancak Mekke trafik komisyonunun belirlediği güzergahlarda kalan bazı otellerden Harem’e ulaşım aktarmalı ring usulü ile ücretsiz olarak yapılacaktır.

Haberin Devamı

• Suudi Arabistan Mekke trafik komisyonu tarafından yollar araç trafiğine kapatıldığından dolayı 05-15 Zilhicce 1441 ( 26 Temmuz05 Ağustos 2020) tarihleri arasında servis hizmeti verilememektedir.

• 2020 Yılı Hac ücretleri Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecektir.

* Oda tercihli konaklamalarda 4 kişilik oda kapasitesi sınırlı olup, kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları oda yeterlilik durumuna göre yapılacaktır.