Gazete Vatan Logo

Komandolar bölgeye

Komandolar bölgeye

Kayseri ve Bolu Komando Tugayları’ndan 6 tabur, 3 yıl sonra yeniden Doğu ve Güneydoğu’ya gidiyor. Bir hafta içinde sevk edilecek komando taburlarının yerleşeceği üs bölgeleri için incelemeler başladı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelede en tecrübeli komando tugaylarına ‘Doğu ve Güneydoğu’ya git!’ emri verildi. Meskun mahalde savaş eğitimi de alan komandolar, emniyet güçleri ve jandarma ile koordinasyonlu çalışacak. Kayseri’de bulunan 1. Komando Tugayı ve Bolu’daki 2. Komando Tugayı’ndan toplam 6 tabur komando (yaklaşık 6 bin asker), bir hafta içinde bölgeye sevk edilecek. Kayseri ve Bolu Komando Tugayı’nın öncü birlikleri, komando taburlarının yerleşeceği geçici üs bölgelerini belirlemek için bölgede incelemelere başladı.
İki tugaydan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine sevk edilecek komandolara, bölgedeki bazı ilçelerde çok miktarda mühimmat ve silah bulunduğu, evlerin tünellerle birbirine bağlandığı istihbaratı üzerine meskun mahalde savaş eğitimleri de verilmeye başlanmıştı.
Aralık 2012’de döndüler...
Bolu ve Kayseri komando tugayları 1980’li yıllardan itibaren aralıksız olarak Doğu ve Güneydoğuda, terör örgütüne dönük operasyonlarda ön saflarda yer almış, 2012 Aralık ayında ise kışlalarına dönmüştü.

Haberin Devamı