Gazete Vatan Logo

Kocaeli’nin ‘Symbol’ü açıldı!

Türkiye’nin ekonomik potansiyeli en yüksek şehirlerinin başında gelen, 1.5 milyon kayıtlı nüfusu ve 70 bine yaklaşan öğrenci potansiyeline sahip Kocaeli’nde bölgenin en büyük yatırımları arasında gösterilen Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi açıldı.

Kavanlar İnşaat tarafından 700 milyon TL’lik yatırımla, 210 bin metrekarelik bir alana yapılan AVM; V.M. Medical Park Kocaeli Hastanesi, 207 odalı Hampton by Hilton Oteli, 1.171 kişilik oturma kapasiteli kongre ve gösteri sanatları merkezinin yanı sıra 670 kişilik balo salonunu da bünyesinde bulunduruyor. Hastane Temmuz, otel projesi Ağustos, kongre ve gösteri sanatları merkezi ise yılbaşından önce hizmete girecek.

3 bin kişiye istihdam

Projenin sadece bir alışveriş merkezi olmadığını, Kocaeli halkının sosyalleşmesine de önemli katkılar vereceğini belirten Kavanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, şunları kaydetti:

“Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi adı gibi ilimizin sembolü olacak. Bugüne kadar özellikle konut sektöründe çok büyük projelere imza attık. Bu projemizle de perakende sektöründe bir ilke imza atıyoruz. Bugüne kadar yapılan karma projeler içerisinde ilk defa AVM, hastane, otel, kongre ve gösteri merkezini bir araya getirdik. Birimlerin hepsi yurtdışında da marka olmuş firmalar. Dolayısıyla, perakendenin yanında, kongre, turizm, sağlık, sağlık-turizmi ve eğlence sektörleri için de yeni bir istihdam merkezi yarattık.”

Haberin Devamı

Merkezde yaklaşık 3 bin kişinin çalışacağına işaret eden Cengiz Kavan, “Bu da, gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda Kocaeli’ne önemli bir katma değer yaratacak” dedi.

Başkan Yardımcısı Murat Sekmen de Turkmall’un mimari konsept geliştirme, kiralama, pazarlama ve yönetimini yaptığı Symbol projesinin yalnız Kocaeli değil, Sakarya, Yalova, Düzce, Bolu gibi çevre illerin de sosyal yaşamlarının daha da zenginleşmesinde büyük rol oynayacağına inandığını dile getirdi.