Gazete Vatan Logo

Koç'un büyüme tahmini

İç tüketimde hareketlilik ve yatırımlar sürecek yüzde 5 büyüme bekliyoruz

KOÇ Holding Başkanı Mustafa Koç, hükümetin 2011 büyüme hedefinin yüzde 4.5 olduğunu belirterek, “Bizim 2011 büyüme beklentimiz yüzde 5. İlk 6 ayda iç tüketimin hareketli, yatırımların devamlılık taşıdığı bir ekonomik ortam öngörüyoruz. Türkiye ekonomik performansı ile dünyada ilgi çekmeye devam edecek” dedi.

BEKO, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen 1.400’ü aşkın yetkili satıcısı ile IV. Uluslararası Beko Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda buluştu. Toplantıya Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, CEO Turgay Durak, Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu katıldı. Toplantıda konuşan Mustafa Koç 2010’da pek de olumlu bir tablo çizmeyen gelişmelere rağmen dünya ekonomisinin gelişmekte olan ülkelerin performansı sayesinde tahminlerin üzerinde, yüzde 5’e yakın bir oranda büyüdüğünü, mali piyasalarla ilgili olumsuz beklentilerin ise gerçekleşmediğini söyledi. 2011 yılı için küresel bazda belirsizliklere rağmen iyimser beklentilerin korunduğunu belirten Koç, Türkiye’de ise 2010 yılının olumlu rüzgarının 2011’de de etkili olacağını ifade etti.

Koç,“Geçtiğimiz yıl küresel ekonomideki büyümeyi gelişmekte olan ülkeler sağladı. Bu noktada, Türkiye, ekonomik performansı ile göz doldurarak yüzde 8’e varan bir büyüme oranı ile başarılı bir yılı geride bıraktı” dedi.

Mustafa Koç, hükümetin 2011 yılı büyüme hedefini yüzde 4.5 olarak belirlediğine de değinerek, “Koç Grubu olarak bizim 2011 büyüme beklentimiz yüzde 5. İlk 6 ayda, tüketici güveninin yüksek, iç tüketimin hareketli, yatırımların devamlılık taşıdığı bir ekonomik ortam öngörüyoruz. Türkiye’nin ekonomik performansı ile dünyada ilgi çekmeye devam edeceğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

160 milyon dolar yatırım

Koç Holding’in içinde bulunduğu yatırım ve ilerleme koşusunun 2011’de Arçelik için de devam edeceğini belirten Koç, Arçelik’in yeni model ve kapasite artış yatırımlarının sürdüğünü söyledi. 2011’de de 160 milyon dolar yatırım yapacaklarını vurgulayan Koç, “Hedef pazarlarda yeni kapasite yatırımı veya şirket alımına yönelik çalışmalarımıza da hız vereceğiz. Arçelik, 2010’da yüzde 5 büyüme sergiledi ve toplam ciro bazında, sektöründe Avrupa’nın 3’üncü büyük şirketi oldu. Beyaz eşyada Avrupa’nın ilk 5, dünyanın 10 markasından biri olan Beko ile, 100’den fazla ülkede hizmet veriyor” dedi.

Arçelik 7 milyar lira ciroya ulaştı

KOÇ Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Türkiye’de beyaz eşya, LCD ve klima pazarlarında liderliğini sürdüren, istikrarlı büyümesine devam eden Arçelik’in 7 milyar TL ciroya ulaştığını belirtti. Cironun yüzde 51’ini uluslararası pazarlardaki satışlardan elde ettiklerini söyleyen Çakıroğlu, “Şirketimiz dünya dayanıklı tüketim sektöründe en iyi performans gösteren şirketlerden oldu. Odaklandığımız bölgelerde pazar payımızı artırırken, fiyat endeksimizi yukarı taşıma başarısı gösterdik. Batı Avrupa’da pazar pay ını en çok artıran şirket olduk” dedi.

Haberin Devamı