Gazete Vatan Logo

Koç o karara çok üzüldü

‘TCSG Güven’ töreninde açıkladı

RMK Marine’in, Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği ‘TCSG Güven’ törenle teslim edildi.

Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi projesi çerçevesinde RMK Marine tersanesinde bir savaş gemisinde bulunacak bütün sistemlerle ilgili bilgi ve tecrübe sahibi olmuş bir ekip yetiştiğini belirterek, "İleride RMK Marine Tersanesi'nin ülkemizde inşa edilecek önemli muharip gemi projelerinde başarı ile görev alabileceğine inanıyorum" dedi.

"MİLGEM'İN İPTALİ BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ"

RMK Marine'de Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa edilen gemilerden TCSG GÜVEN'in teslim töreninde açıklamada bulunan Önen, yaz öncesi teslimatı yapılmış Dost ve Umut'un şu anda görev yaptığını belirtti. Gemilerden birinin Akdeniz'de, diğerinin de Karadeniz'de başayla görevlerini yerine getiriyor olmasının kendileri için için gurur kaynağı olduğunu dile getiren Önen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nitekim Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın daveti üzerine katıldığımız MİLGEM ihalesinin Savunma Sanayi İcra Komitesi kararıyla sözleşme görüşmeleri esnasında iptal edilmesi tabii ki bizleri çok üzdü. Karar aşamasında olan ve basında helikopter gemisi olarak bilinen LPD projesinin neticesini merakla bekliyoruz."

Haberin Devamı