Gazete Vatan Logo

Koç gibi kâr: 2.7 milyar TL

Koç Holding, piyasalardaki dalgalanmaya karşın 2013’te net kârını yüzde 15.3 artırdı. CEO Turgay Durak, “Tarihimizin en büyük yatırımlarını yaparken, ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz“ dedi.

Koç Holding, 2013 yılını hem yurt içinde hem yurt dışında gerçekleşen zorluklara karşın net kârını yüzde 15.3 artırarak 2.68 milyar liraya yükseltti. Grubun toplam konsolide satış gelirleri de yüzde 0.75’lik artışla 66.2 milyar lira oldu. Koç Holding’in 2013 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Turgay Durak, “Mayıs ayının üçüncü haftasındaki FED açıklamaları öncesi ve sonrası olarak bakıldığında, birbirinden farklı iki dönem yaşandı. Faaliyette bulunduğumuz sektörler açısından da her sektörün konjonktürden farklı etkilendiğini gördük. Tüm belirsizliklere ve zorlu piyasa koşullarına karşın topluluk olarak 2013’ü yılbaşındaki hedeflerimize paralel neticelerle kapatıyoruz” dedi.

Doblo, ABD yolcusu

2013’te Koç Topluluğu’nun büyük çaplı yatırımlarına devam ettiğini vurgulayan Turgay Durak, şu bilgileri verdi:

“6.4 milyar TL rekor kombine yatırım yaptık. Topluluk olarak tarihimizin en büyük organik yatırım döneminden geçiyoruz. Ford Otosan’da geçtiğimiz yıl devreye alınan Transit Custom’dan sonra 2014’ün ilk yarısında yeni Transit ile yeni hafif ticari araç Courier pazara sunulacak. Tofaş’ın ABD’ye ihraç edilecek Doblo projesi bu yıldevreye alınacak. 2015’in son aylarında üretimi planlanan ve 520 milyon dolar yatırım öngörülen yeni otomobil projesi kapsamında çalışmalar, 2014’te hız kazanacak. Türk Traktör’ün yeni fabrikası Haziran’da açılacak. Otokar’ın yürüttüğü milli tank projesi Altay’da üçüncü ve dördüncü prototiplerin üretimine başlandı. Yapı Kredi 60 yeni şube açacak ve pazar payını artıracak. Arçelik, dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor.”

Cari açığı 1 milyar $ azaltacak yatırım

2014 yılı içinde tamamlanmasını planladıkları çok önemli yatırımlar olduğunu söyleyen Turgay Durak, “Bunların başında kuşkusuz Tüpraş’ın Fuel Oil Dönüşüm projesi geliyor. 2.7 milyar dolar maliyete sahip bu projenin yaklaşık yüzde 92’si tamamlandı. Fuel Oil Dönüşüm projesi 2014 sonunda devreye girmesi ile cari açığa da yıllık yaklaşık 1 milyar dolar pozitif katkı sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı