Gazete Vatan Logo

Kızını vurdu ‘hırsız sandım’ dedi

Adana’da Mehmet Öngüç, evli kızı 19 yaşındaki Rabia Kızılkaya ile sevgilisi 23 yaşındaki Velit Güzel’i av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Linç edilmek istenen Öngüç, evine hırsız girdiğini sandığını söyledi.

Kızını vurdu ‘hırsız sandım’ dedi

Adana’da dün saat 03.00 sıralarında Seyhan’da meydana gelen olayda bir evde silah sesleri duyulması ile aynı sokaktaki akraba ve komşuları eve akın etti. 45 yaşındaki baba Mehmet Öngüç’ün elinde av tüfeği, yerde yatan kızı Rabia ile sevgilisi olduğu öne sürülen Velit Güzel’in cesetleri ile karşılaşıldı. Velit Güzel’in aynı sokakta oturan yakınlarının cesedi görünce linç etmek istediği Mehmet Öngüç’ü, polis ekibi öfkeli kalabalığın elinden güçlükle kurtarabildi.

Kocasından ayrılmıştı

Adana Asayiş Şubesi’nde sorgulanan Mehmet Zen Öngüç, alınan ilk ifadesinde, “Kızım, eşi ile anlaşamadığını, boşanmak istediğini söyleyerek evinden ayrılıp yanımıza geldi. Ben de ’kızım sevmiyorsan, istemiyorsan ayrıl’ diyerek sahip çıktım. Gece uyurken merdiven boşluğundan sesler geldiğini duydum. Hırsız olabileceğini düşünerek pompalı silahı alıp kontrol etmek için dışarı çıktım. Bu sırada biri üzerime atladı. Kendimi korumak için tetiğe bastım. Silah patlayınca karanlıkta çığlıklar duydum, bunun üzerine tekrar silahı ateşledim. Silah sesleri ve bağrışmalara eşim Azize geldi, lambayı yakınca yerde yatanlardan birinin kızım Rabia olduğunu gördüm” diye konuştu. Babası tarafından öldürülen Rabia Kızılkaya 14 yaşında halasının oğlu Şehmuz Kızılkaya ile nikahsız olarak evlendirildi. Yaklaşık 4 yıl nikahsız birliktelikleri devam eden çift, 13 ay önce resmi olarak evlendi. Rabia Kızılkaya’nın, “Ben artık boşanmak istiyorum, dayanacak gücüm kalmadı. Anlaşamıyoruz, kocamı sevmiyorum” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı