Gazete Vatan Logo

Kızımı pedagog yardımıyla büyütüyorum

Nefise Karatay ara vermeden yeni programıyla ekranda olmaya devam ediyor. Karatay, "Hem anneliği hem de kariyerimi bir arada götüreceğim. Sadece anneliği düşünüp kendimi iş konusunda köreltmek istemem" diyor

Kızımı pedagog yardımıyla  büyütüyorum

Annelik size yaramış daha da güzelleşmişsiniz... Neler yaptınız bu arada?

Bir bebek yaptım. Beyaz TV'de Nefise Karatay ile Renkli Hayatlar diye yeni bir programa başladım. Yoğun ve keyifli zamanlar geçirdim, geçiriyorum. Programız çok renkli oldu. Yapımcılığını Proce'nin yaptığı hayatın içinden bütün konuları işlediğimiz bir rehber program.

Kültür sanat programı denince akla gelen ilk isimsiniz ama başka bir formata yönlenme durumunuz var mı?

Kültür sanat programı yapmayı çok isterim her zaman ama şartlara göre bu durum değişkenlik gösterebiliyor. Şimdiki program içine sağlık, eğlence, kültür sanat, çocuklara yönelik köşeler koyduk. Ama rehber program dışında bir anne-çocuk programı yapmak isterim. Çünkü bebeğim olduktan sonra ebeveynlerin bilinçlendirilmesinin çocuk sağlığı açısından çok önemli olduğunu anladım. Bu tarz bir program eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden sırf çocuk üzerine bir program yapma arzum var.

Geldiğim noktadan çok mutluyum, kimsenin dengemi bozmasına izin vermem...

Haberin Devamı

Doğumdan sonra çok çabuk ekrana döndünüz neden?

Üretmeyi çalışmayı, insanlara faydalı olabilecek bilgiler aktarmayı seviyorum. Bebeğimle vakit geçirmek dünyanın en güzel duygusu ama kendimi köreltmemem lazım. 7 yıldır her gün program yaptığım için bunun temposuna alıştım. Kızım büyüdükçe her şeyi daha düzene oturmaya başladı. Kendime zaman ayırma vaktim geldi. Hem anneliği hem de kariyeri bir arada götüreceğim. Sadece anneliği düşünüp kendimi iş konusunda köreltmek istemem.

Annelik nasıl gidiyor? Titiz ve evhamlı bir anne misiniz?

Olması gerektiği kadar titiz ve evhamlıyım. Maya ile ilgili pedagogdan yardım alıyorum. İç güdüsel hareket etmektense bir uzmanla yürümek daha doğru. Biz uzmanlarla büyümedik ama imkanım ve bilincim varken bebeğim için en doğru olanı istiyorum. Annelikle tekrar yürümeyi, konuşmayı, ayakta durmayı öğreniyorum. Bu müthiş bir kişisel deneyimmiş.

Bebeğimizle daha da güçlendik

Bebek sahibi olmak ilişkinizi nasıl etkiledi?

Daha çok kök saldık, daha çok birbirimize bağlandık, güçlendik. Çocuk aslında zor bir şey. Çünkü çocuk geldiği zaman bütün düzeninizi ve önceliklerinizi değiştiriyor. Evlilikleri kurtarmak için, inişli çıkışlı ilişkilerde yapılan çocuk en büyük hata. Eğer insanların mutlu huzurlu bir ilişkileri varsa çocuk yapmaları gerek. Çünkü mutlu bir ilişki üzerine çocuk olduğunda mutluluk daha da perçinleniyor.

Haberin Devamı

Peki bu yaşta anne olmak sizi nasıl etkiledi?

Anna babalığı farkına vararak yaşıyoruz. Maya çok iyi bir zamanımızda geldi. Tadını çıkararak bunu yaşıyoruz.

10 çocuk da yapsam normal doğururum

Birçok kişinin aksine siz normal doğumda ısrar ettiniz ve yaptınız...

Hayatımda daha çok canımın acıdığı bir anı hatırlamıyorum. Ama 10 çocuk doğursam 10'u da normal doğum olur. Kocam dahil etrafımdaki hiç kimse benden böyle bir cesaret beklemiyordu. Ama ben normal doğuma kendimi her açıdan çok hazırlamıştım.

Ülkenin durumundan endişe duyup kızınızı yurt dışında büyütme fikri sizde de var mı?

Bizim kökümüz burada. Burası bizim vatanımız. Kızımız da bizim gibi, büyüyecek ve yetişecek. Dünyanın her yerine gittim ama ülkem burnumda tüttü. Burayı hiçbir yere değişmem. Geleceğe korkuyla bakmıyorum, ümidimi kaybetmedim. Endişelerim yok. Dolayısıyla şimdilik böyle bir fikrimiz ve arzumuz yok. Ama zaman ne gösteriri bilemeyiz.

Haberin Devamı