Gazete Vatan Logo

Kızıldeniz'de facia

Suudi Arabistan'dan yola çıkan Mısırlı bir şirkete ait yolcu gemisi önceki gece yarısı Kızıldeniz'de karanlık sulara gömüldü. Dün geceye kadar 180 kişi kurtarıldı, 200 kişinin cesedi bulundu. Denizden hala ceset toplanıyor

Mısırlı El Selam Deniz Ulaşım Şirketi'ne ait 'El Selam 98' adlı yolcu gemisi, önceki akşam 19.00'da 1310 yolcu, 96 mürettebat ve 200'e yakın araçla Suudi Arabistan'ın Dubah limanından yola çıktı. Geminin sabaha karşı üçte, Mısır'ın güneyindeki Şafağa limanına ulaşması bekleniyordu. Ancak hareket ettikten çok kısa bir süre sonra birdenbire radardan kayboldu. Yetkililer, tüm denemelere rağmen gemiyle bir türlü bağlantı kurmayı başaramadı. Mısır devlet ajansı MENA'da yer alan bir iddiaya göre 'El Selam 98', bölgede bulunan 'Aziz Catherine' isimli bir başka gemiye SOS sinyali gönderdi: "Yardım edin, batma tehlikesi yaşıyoruz..." Bunun üzerine geminin akıbetini öğrenmek için bölgeye helikopterler gönderildi.

Denizde cesetler
Helikopterden gelen ilk bilgiler şöyleydi: "Gemi batmış. Denizde cesetler ve filikalarda insanlar görüyoruz..." Gemi, Mısır'ın Hurgada limanının 70 kilometre açığında gece 02.00'da batmıştı. İşte bu haberden sonra Mısır Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi. Kaza bölgesine giden 4 firkateyn ve bir destroyer kurtarma çalışmalarına başladı. Gemi battıktan 10 saat sonra olay bölgesine giden ekipler 180 kişiyi sağ olarak kurtardı, 200 kişinin cesedine ulaşıldı. Gemideki diğer yolcular ise kayıptı. Gemi gece battığı için
yolcuların çoğunun uyuduğu, bu yüzden de kaçmaya vakitleri olmadığı tahmin ediliyor. Deniz suyunun 19 derece olmasının da 180 yolcunun kurtulmasında büyük etkisi olduğu söyleniyor. Zira su çok soğuk olsaydı, gemiden atlayan yolcuların çoğu donarak ölecekti.

Alabora mı oldu?
Geminin batış nedeni ise henüz kesinleşmedi. Uzmanlar üç neden üzerinde duruyor: Aşırı yüklenmeden dolayı batmış olabilir, alabora olmuş olabilir ya da bölgede bulunan mercan kayalıklarına çarpmış olabilir.... BBC'ye konuşan uzman Paul Beaver ise ihtimalleri şöyle sıraladı: "Kazanın meydana geldiği gece denizde hava çok kötüydü. Yağmur ve rüzgar vardı. Geminin aşırı yüklenmeden kaynaklanan bir problemi söz konusu olamaz. Zira gemi kapasitesinden fazla yolcu almamış. Ancak bu tür gemilerde denge problemleri yaşanabilir. Aşırı dalgadan dolayı su almışsa, alabora olmuş olabilir. Ya da fırtına yüzünden birkaç araç devrilmiş, hatta denize uçmuş olabilir. Bu da geminin dengesinin bozulmasına yol açmış olabilir." Bir başka iddiaya göre ise Suudi Arabistan'ın batı kıyılarında gece saatlerinde başlayan şiddetli kum fırtınası, geminin batmasına neden oldu. Aynı şirkete ait 'El Selam 95' gemisi, geçtiğimiz ekim ayında Kızıldeniz'de Kıbrıs Rum kesimi bandıralı bir gemiyle çarpışmış ve batmıştı. Ancak o kazada tüm yolcular kurtarılmıştı.

Türk yolcu yok
Yolcuların büyük çoğunluğunun Suudi Arabistan'da çalışan Mısırlı işçiler ile Hac'dan dönenler olduğu açıklandı. MENA'da yer alan habere göre gemide Türk yolcu yoktu. Gemideki yolcuların bir kısmının da Suudi Arabistanlı olduğu söyleniyor. Batan feribotun 1970 yılında İtalya'da yapıldığı ve 1990 yılında elden geçirildikten sonra Mısırlı şirkete katıldığı açıklandı.

Son 15 yılda yaşanan deniz faciaları
* 20 Aralık 1987: Dona Paz feribotu, Filipinler açıklarında Vector tanker gemisiyle çarpıştıktan sonra battı. 4375 kişi öldü.

* 24 Ekim 1988: Dona Marilyn gemisi Filipinler'in Leyte bölgesinin açıklarında sulara gömüldü. Kazada 250 kişi öldü.

* 15 Aralık 1991: Kızıldeniz'deki Safaga limanında Salem Ekspres gemisinin mercan kayalıklarına çarptığı kazada 464 kişi öldü.

* 28 Eylül 1994: Tallinn'den Stockholm'e gitmekte olan 989 kişinin bulunduğu Estonya gemisi, Finlandiya'nın Utoe adası açıklarında battı. 852 kişi öldü.

* 29 Haziran 2000: Yolcuları arasında 561
mülteci bulunan Cahaya Bahari gemisi.
Endonezya'nın Sulavasi adası açıklarında battı. 550 kişi öldü.

* 19 Ekim 2001: Endonezya'nın Sumatra adasından Avustralya'ya kaçak göçmen taşıyan gemi Cava yakınlarında sulara gömüldü. 353 kişi öldü.

26 Eylül 2002: 500 kişilik Joola feribotu,
aldığı 2000 yolcu ve mürettebatla Gambiya açıklarında alabora oldu. 1863 kişi öldü.

* 9 Temmuz 2003: Bangladeş'in Meghna nehrinde M. V. Nesrin gemisi battı, korkunç kazada 400 kişi öldü.

* 23 Mayıs 2004: Yine Bangladeş'in Meghna nehrinde 2 feribotun batması sonucu 200 kişi öldü.

Haberin Devamı