Gazete Vatan Logo

Kızgın kumlardan serin sulara...

Türkiye’nin dantel gibi işlenmiş koylarının en kuytu köşelerindeki, kalabalıktan uzak, yapılaşmayla bozulmamış mavi bayraklı plajları sizi bekliyor...

Kızgın kumlardan serin sulara...

Patara

Akdeniz’in en uzun plajı Patara… Sonu gelmeyen bir kumsal... Kalkan yakınlarındaki Patara Plajı’nda yüzün, güneşlenin; gün batarken de kilometreler boyu yürüyün. Huzurla dolacağınız bu plaj, bir zamanlar Likyalıların en önemli limanlarındandı. Plaja yakın Patara Antik Kenti’ni deniz molası verdiğinizde mutlaka görün...

Ayazma

Soğuk deniz sevenler için en iyi adres burası. Bozcaada’nın en büyük ve en bilinen plajı. Oldukça geniş ve kumluk bir sahili var. Bölgeye Bozcaada merkezinden düzenli olarak minibüs seferi var.

Kaputaş

Kalkan ve Kaş arasında yol kenarında mavi bayraklı bir plaj. 60 basamak merdiven indikten sonra plaja ulaşılıyor. Turkuaz mavisi denizi ile ve dalgaları ile insanın aklını başından alıyor.

Ölüdeniz

Hepimizin hafızasına kazanan turistik broşürlerin kalıcı fotoğrafı Ölüdeniz plajına ait. Denizde yüzerken tepenizden geçen paraşütçüleri izlemek de ayrı bir keyif veriyor insana.

Hisarönü

Datça Yarımadası’na bakan iki küçük plajı, Türkiye’nin 20 sene öncesini hatırlatan restoran ve küçük pansiyonlarıyla Hisarönü Koyu, hafif esintili havasından dolayı rüzgar sörfçülerinin değişmeyen tercihi.

Haberin Devamı

Ortakent

Bodrum yolu üzerinde, su kayağından yelkene pek çok su sporunun yapılabildiği plajıyla Ortakent, büyümeyen çocuklar için iyi bir tatil seçeneği. Beachleri ise çılgınpartilerin tam merkezi...

Çıralı

Ağaç evleriyle ünlü Olimpos’un yakınında bulunan Çıralı, caretta carettalara ev sahipliği yapıyor. Derelerden akan soğuk kaynak su ile buluşan deniz, 40 dereceyi bulan yaz aylarında serinlemek için ideal ısıda.

Günlüklü

Fethiye yakınında, hafta sonları koyun sürülerinin plaja indiği, etrafı çam ormanları ve sakız ağaçlarıyla kaplı Günlüklü, büyük bir kaçamak isteyenler için iyi bir seçenek.

Kelebekler Vadisi

İki yüksek kayalığın arasında kalan, çoğu ziyaretçisinin Fethiye ve Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaştığı vadide elektrik, yol ve inşaat bulunmuyor ancak kamp yapmak serbest. Denizi ve havası muhteşem..

Kefalos

Gökçeada’daki Kefalos tam bir windsurf ve kitesurf cenneti mavi bayraklı bir plaj. Uzun kumluk ve bol rüzgar alan sahili su sporları için oldukça uygun. Ama yüzmek, denizde uzun saatler geçirmek isterseniz de kimse size hayır demez.

Haberin Devamı

Sarımsaklı

Ayvalık’ta denize girebileceğiniz 8 kilometrelik mavi bayraklı bir plaj Sarımsaklı. Halk plajı olmakla birlikte, sahil şeridi boyunca beachler de var. Plajın Türkiye’nin en iyi kumu olma özelliklerini taşıdığı Dünya Sağlık Örgütü tarafından da belgelenmiş.