Gazete Vatan Logo

Kitap şöleni başlıyor

Bu yıl 35’incisi düzenlenen, “İstanbul Kitap Fuarı“ nihayet başladı. Yaklaşık 800 yayınevinin katıldığı fuar 20 Kasım’a kadar devam edecek..

Kitap şöleni başlıyor

İstanbul son dönemde kitapseverlerin iştahını kabartan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz hafta yoğun istek üzerine bir hafta daha uzatılan “Beyoğlu Sahaf Festivali” yarın sona ererken, yerini İstanbul Kitap Fuarı‘na bırakacak. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenen fuara 800 yayınevi katılırken, 500 bin kişinin de katılımı bekleniyor... Fuar kapsamında çocuk etkinliklerinden imza günlerine kadar pek çok etkinlik gerçekleştirilecek...

Almanya onur konuğu..

“Sözcüklerin Etkisi” sloganıyla fuara konuk olan Almanya, futboldan, edebiyata; şiir dinletilerinden çocuk atölyelerine uzanan geniş bir yelpazede ziyaretçileri karşılayacak.

Onur Yazarı: İoanna Kuçuradi

TÜYAP tarafından Onur Yazarı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin “İnatla ve Umutla, İnsan ve Değerli Peşinde İoanna Kuçuradi” sergisi üst kat fuayede ziyaret edilebilir.

Ünlü filozof Wilhelm Schmid geliyor

İstanbul Kitap Fuarı etkinliklerde ve imza günlerinde 37 uluslararası konuk ağırlayacak. Türkiye’de okurlarının “Dünyaya Kafa Tutan Köy” kitabıyla tanıdığı Dan Hancox bugün Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu ile bir söyleşide yer alacak. Filozof ve yazar Wilhelm Schmid bugün Tanıl Bora ile son kitabı üzerine, yarın ise ise Betül Çotuksöken ile “Felsefe ve İnsan” üzerine söyleşecek. Siyaset bilimci Thomas Schmidinger ise 20 Kasım Pazar günü Yordam Kitap’ın paneline konuşmacı olarak katılacak. Pegasus Yayınları’nın yazarları Brezilya’dan fuara katılan Eduardo Spohr; gerilim yazarları Paul Cleave ve Wulf Dorn 19 ve 20 Kasım tarihlerinde imza etkinliğinde okurlarıyla buluşacak. Şifa üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Shaman Durek ise 19 Kasım’da okurlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

Tema: “Felsefe ve İnsan”

Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarda yer alacak isimler. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Ayrıca Atilla Oral’ın arşivinden şuana kadar yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan “Mustafa Kemal Atatürk Fotoğraf Sergisi” olacak.

Haberin Devamı

Meraklısına imza günleri...

Milyonlarca okuyucu kitlesine sahip yazarlar her yıl olduğu gibi bu sene de kitaplarını imzalayacak. Her imza etkinliği, yazarın yayınevinin standında gerçekleştirilecek...

Ahmet Ümit - bugün 15:00, yarın: 17:00

Emrah Serbes - 19 Kasım 15:00

Ayşe Kulin - bugün 15:00, yarın 14:00

Seray Şahiner - yarın 14:00

Hakan Günday - 19 Kasım 13:00

Kahraman Tazeoğlu - 19 Kasım 14:00

Erdil Yaşaroğlu - yarın 15:00

Ragıp Ertuğrul - bugün 11:00