Gazete Vatan Logo

Kitap fuarı başlıyor

Fuarda kitaplarda yüzde 70’e yakın indirim var

32. Uluslararası TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı yarın başlıyor. 28 ülke ve 690 yayınevinin katıldığı kitap fuarında 300’ü aşkın etkinlik düzenlenecek.

Kitap okurlarının merakla beklediği, yüzde 70’lere varan indirimlerin gerçekleştiği TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinin ortaklaşa düzenlediği 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başlıyor. 10 Kasım’a dek sürecek olan fuar süresince yerli yabancı yazarlar imza günleri, söyleşiler gerçekleştirecek. 28 ülkeden katılan 200’e yakın yayınevi, telif ajansı ise Türkiye yayın piyasası ile görüşmeler düzenleyecek. Fuarın bu yıl ki, Onur Yazarı tarihçi, akademisyen Taner Timur, ana teması “Tarih: Geçmişteki Gelecek”, Onur Konuğu ülkesi ise Çin.

100 Çinli yayıncı

Son yıllarda Türk edebiyatı ve yayın dünyası ile ilişkilerini geliştiren Çin’e yayın piyasasından 100 yayıncı ve ajans 2-5 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Salonda Türkiye yayın dünyası ve yazarlar ile görüşme ve etkinlikler düzenleyecek. Çin edebiyatının önemli isimlerinden Tie Ning, Liu Zhenyun, Yang Hongying, Su Tong da fuara katılacak yabancı yazarlar arasında yer alıyor.

Bu yıl da fuara dünyaca ünlü, popüler yabancı yazarlar da katılıyor. Bunlardan ilki “Bir Psikiyatristin Gizli Defteri” isimli kitabıyla Türkiye’de haftalarca çoksatanlar listesinde kalan Dr. Gary Small. Ünlü psikiyatrist fuarda bir söyleşi gerçekleştiricek. Yazarlığının yanı sıra, çok dilli bir çevirmen olarak da tanınan Kanadalı yazar Alberto Manguel ve bir dönem Türkiye’de gazetecilik yapan ve Zeugma’yı konu alan “Kayıp Parça” romanının yazarı Jeni Grossman da diğer yabancı yazarlar arasında yer alıyor.

Panel ve söyleşilerin yanı sıra, yayınevlerinin de kendi standlarında etkinlikler düzenleyeceği fuarda pek çok sergi de yer alacak. Büyük Doğu Dergisi hakkındaki “Geçmiş Günü Elerken: Tarih Kıymet Hükmü Demektir” ve Türk-Yunan nüfus mübadelesinin 90. yıldönümü nedeniyle Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından düzenlenen “Hasretin İki Yakası-Mübadil Aile Öyküleri” isimli sergileri fuar süresince gezebilirsiniz. Piri Reis’in 1513 tarihli Dünya Haritası’nın 500’üncü yılı vesilesiyle hazırlanan “Piri Reis: 500 Yaşında”, “James Robertson’un Objektifinden 19. yüzyıl İstanbul’u” ve tarih araştırmacısı Atilla Oral tarafından hazırlanan İngiliz ve Fransız işgalciler tarafından çekilen fotoğraflar ve belgelerden oluşan “İşgalden Kurtuluşa İstanbul” isimli sergiler de fuarın diğer sergilerinden.

(Katılımın 7 TL olduğu fuar hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fındıklı ve Bakırköy Deniz Otobüsleri İskelesi’nden ücretsiz servislerin kalktığı fuara ayrıca metrobüsle de ulaşmak mümkün. Detaylar için: www. istanbulkitapfuarı.com)

Alberto Manguel geliyor

Yazarlığı yanında çokdilli bir çevirmen, antoloji yazarı ve yayıncı olarak uluslararası ün kazanan Kanadalı Alberto Manguel kitap fuarına katılmak üzere İstanbul’a gelecek konuklar arasında. “Hayali Yerler Sözlüğü” kitabı ile tanınan yazarın “Okumanın Tarihi” kitabı ise 30’un üzerinde dile çevrildi. Yazar 3 Kasım pazar günü okurlarıyla buluşacak.

Yüzde 70’e yakın indirim

- Alfa Yayınları

Alfa Yayınları, fuarda tüm kitaplarda %25 indirim uyguluyor.

- April Yayıncılık

Polisiyeden gerilime, biyografiden çizgi romana tüm kitaplarda %20 ile %50 arasında indirimler yapılacak.

- Bizim Kitaplar

Tüm kitaplarda %20 oranında indirim yapılacak.

- Dergâh Yayınları

Yayınevi, fuara özel indirimli setlerle birlikte tüm kitaplarda %35 indirim uyguluyor.

- Destek Yayınları

Fuara özel 18 adet yeni kitap yayınlayacak olan yayınevi, tüm kitaplarda %25 indirim uygulayacak.

- Domingo Yayınları

Tüm kitaplarda %30 ile %40 arasında indirim uygulayacak.

- Epsilon Yayınları

Tüm kitaplarda %20 indirim yapılıyor.

- Everest Yayınları

Tüm kitaplarda %25 oranında indirim uyguluyor.

- İletişim Yayınları

Tüm kitaplarında indirim oranı %30.

- İthaki Yayınları

Tüm kitaplarda %30 indirimler uygulanacak.

- Kapı Yayınları

Tüm kitaplarda %25 indirim uyguluyor.

- Kırmızı Kedi Yayınları

Fuara özel tüm kitaplarda %30 indirim uygulacak. Ayrıca siyaset, edebiyat ve çocuk kitaplarımıza setlerde %30’a varan indirimler sunuluyor.

- Martı Yayınları

Fuara özel indirimli setlerin yanı sıra tüm kitaplarda %30-40 arasında değişen oranlarda indirim yapılıyor.

- Nemesis Kitap

Yayınevinin fuara özel tüm kitaplarda indirim oranı %30.

- Okuyan Us Yayınları

Yayınevinin fuara özel tüm kitaplarda indirim oranı %25.

- Pegasus Yayınları

Fuara özel indirimli setlerin yanı sıra tüm kitaplarda fuara özel %25 indirim yapılıyor.

- Remzi Kitabevi

Tüm kitaplarda %20 indirim uygulayacak. Ayrıca fuara özel hazırlanan %70 indirimli kitaplar stantları da yer alacak.

- Sel Yayınları

Bütün kitaplarında %30 indirim uygulayacak.

- Siren Yayınları

Fuarda tüm kitaplarda %25 oranında indirim sunuluyor.

- Timaş Yayınları

Yayınevi TÜYAP’a özel tüm kitaplarda %25 oranında indirim yapıyor.

Haberin Devamı