Gazete Vatan Logo

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği sorgulama!

Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri dün başladı. Corona virüs nedeniyle uygulamaya konulan Kısa Çalışma Ödeneği haziran ödemeleri öne çekildi. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği yattı mı? Kısa çalışma ödeneği ödeme tarihi...

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği sorgulama!

Corona virüs nedeniyle çalışanların ve iş yerlerinin olumsuz etkilenmesini önlemek amacıyla uygulamaya konulan Kısa Çalışma Ödeneği haziran ödemeleri öne çekildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz hafta Kısa Çalışma Ödeneği ödemelerinin erken ödeneceğini açıklamıştı. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği yattı mı? Kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri...

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATAR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, haziran ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin öne çekilerek, 29 Haziran Pazartesi'den itibaren hesaplara yatırılacağını duyurmuştu. 5 Temmuz'da yapılması gereken ancak Covid-19 tedbirleri kapsamında erkene çekilen haziran ayına ilişkin işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödemeleri, dün başladı. Ödemeler T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak.

Selçuk, yazılı açıklamasında, haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ilişkin şunları söylemişti: "Covid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz'da yapılması gereken haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran'dan itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız." ifadelerini kullanan Selçuk, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

T.C. kimlik numarası son hanesi 0 olanlar 29 Haziran

T.C. kimlik numarası son hanesi 2 olanlar 30 Haziran

T.C. kimlik numarası son hanesi 4 olanlar 1 Temmuz

T.C. kimlik numarası son hanesi 6 olanlar 2 Temmuz

T.C. kimlik numarası son hanesi 8 olanlar 3 Temmuz

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

Corona virüs gündemiyle toplanan değerlendirildiği Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneği'nin 1 ay daha uzatıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Haberin Devamı

"Yarın 926 devlet korumasındaki gencimiz ile 274 şehit, gazi yakınımız kura ile kamu kurumlarına yerleştirilecek. Sonuçlar Aile, Çalışma Bakanlığımızın web sayfasında açıklanacaktır. Sosyal koruma kalkanı altında hanelere 6 milyarın üzerinde yardım yaptık. Kısa çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananların süresini bir ay daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması dolayısıyla nakdi destek ücret desteği de bir ay daha devam edecektir. STK'larını hedef alan 35 milyon lira bütçeli bu çağrılar, gönüllülükten iletişime, spordan kültür ve sanat faaliyetine kadar 8 ayrı başlıkta toplanmıştır."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ e-DEVLET SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ'Nİ 1 AY UZATAN KARAR RESMİ GAZETE'DE
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun ek 2'nci maddesi ile geçici 23'üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde Kovid-19 nedeniyle 30 Haziran 2020 tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, yeni bir başvuru ve uygunluk tespiti yapılmasına gerek bulunmaksızın daha önce kısa çalışmadan yararlanan aynı işçiler için ve aynı şartları aşmamak kaydıyla bu kararın yayımlanma tarihi öncesinde kısa çalışma uygulaması biten iş yerleri bakımından 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren, bu kararın yayımlandığı tarihte kısa çalışma uygulaması devam eden iş yerleri bakımından ise kısa çalışma bitiş tarihinden başlamak üzere bir ay uzatıldı.
Kovid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan ödemeler, başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek.

Haberin Devamı