Gazete Vatan Logo

Kış kapıda!

Sıcaklık 12 derece azalıyor...

Yağışlı hava Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli olmak üzere, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kayseri, Yozgat'ın güneyi, Sinop, Samsun, Ordu ve Ankara ile gece saatlerinden sonra Giresun, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Balıkesir, Malatya, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli olmak üzere, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kayseri, Yozgat'ın güneyi, Sinop, Samsun, Ordu ve Ankara ile gece saatlerinden sonra Giresun, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede olmak üzere (8 ila 12 derece) azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar ise yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, güney, iç ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Karadeniz'de fırtına şeklinde, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli olmak üzere, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kayseri, Yozgat'ın güneyi, Sinop, Samsun, Ordu ve Ankara ile gece saatlerinden sonra Giresun, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken, Meteoroloji, ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

-KUVVETLİ RÜZGAR-


Meteoroloji rüzgarın; Karadeniz’de fırtına şeklinde, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esmesi beklendiğini bildirirken, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (17)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (17)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(22)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(27)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu kesimlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.(23)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (24)
ERZURUM: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı.(20)
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(30)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Balıkesir çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; Antalya, Burdur, Isparta, Adana ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Ankara ve Kayseri çevreleri ile Sivas ve Yozgat'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, gece saatlerinden sonra Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Malatya çevreleri sağanak yağışlı.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı.

Haberin Devamı