Gazete Vatan Logo

Kırtasiyede teknoloji konuşacak

24’üncü kez yapılacak İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı, geçen yıla oranla katılımda yüzde 55 artışla 250 firmayı TÜYAP’ta bir araya getirecek. Son teknoloji ürünler tanıtılacak, iş anlaşmaları yapılacak

Kırtasiyede teknoloji konuşacak

‘İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’ 21-25 Şubat tarihlerinde 24’üncü kez kapılarını açacak. Geçtiğimiz yıl 165 firmanın katıldığı, Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) tarafından düzenlenen fuara bu yıl yüzde 55 artışla yurt içinden ve yurt dışından 250’yi aşkın firma katılarak Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde (TÜYAP) bir araya gelecek. Böylece, okul, kırtasiye, kağıt, ofis malzemeleri ve oyuncak sektöründeki son teknoloji on binlerce ürün meraklılarıyla buluşacak. Yüzde 55 gibi ciddi artışın fuar ortamındaki yoğun etkileşimden güç alınarak yaşandığını belirten TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, “Katılımcı firmalarımız, fuarda kendi potansiyellerini görüp, daha iyi değerlendirebiliyorlar. Yapmaları gerekenleri daha net görüyorlar. Doğal olarak, değeri de biliniyor” diyerek bir önceki yıl katılmayanların bu yıl katılma konusunda istekli davrandıklarını söyledi.

Pazarı yönlendirebiliriz

Batı Avrupa ülkelerinden kimi önemli aktörlerin katılımının bir standarda bağlandığını anlatan Şendil, “Ayrıca, Afrika ve özellikle Güney Afrika pazarıyla da ilişkilerimiz yoğunlaşıyor. Bizler, bu pazarları yönlendirebilecek güce sahibiz. Daha fazlasını yapmak için de potansiyelimiz var. Yakın dönem hedeflerimiz, bunu hakkıyla değerlendirmek üzerine kurulu” dedi. Önümüzdeki yıl için sektörün 500 milyon dolar ihracat hedeflediğini belirten Şendil, bu rakama ulaşmada fuara katılımdaki artışın iç pazara yansımalarının etkili olacağını belirtti.

Haberin Devamı

15 bin kişi ağırlanacak

Geçen yıl fuarın 18 ülkeden çok sayıda firmanın katılımı ile gerçekleştiğini dile getiren Vecdet F. Şendil, “Ziyaretçi sayımıza baktığımızda geçen yıl 50 ülkeden 572 yabancı, 78 ilden 9 bin 291 yerli, toplamda 9 bin 863 kişiyle fuarımızı tamamladık. Bu yıl da 15 bini aşkın kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Üretimin moda ile paralel ilerlediğini belirten Şendil, “Örneğin bu yıl altın, gümüş ve bronz renkler daha ön planda. O yılın trendleri ürün tasarımına yansıyor. Ama iş heyecanla da sınırlı kalmıyor. Fuar bereketi diyebileceğimiz bir katkısı da oluyor. Firmalarımız yıllık iş bağlantılarının önemli bir bölümünü, fuar etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriyorlar” diyerek, fuarın bu yıl 5 salonda 40 bin metrekare alanda düzenleneceğinin bilgisini verdi.

Haberin Devamı