Gazete Vatan Logo

Kırmızı ekran sorunu nasıl çözülür?

Apple'ın son model telefonu iPhone 6, kullanıcılar tarafından oldukça sevildi. Ancak her elektronik cihaz gibi iPhone 6'nın da elbette bazı kusurları var. Bunlar arasında kullanıcılar için en sinir bozucu olan ise kırmızı ekran sorunu. Peki iPhone 6'nın kırmızı ekran sorunu nasıl çözülür? İşte cevabı...

Kasasının yamulması ile sosyal medyada çokça kendisine yer bulan iPhone 6’nın bir de kimi kullanıcıların karşılaştığı bir kırmızı ekran sonu çıktı ki bu sorunu çözmek için telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekiyor.

Eğer iPhone 6’nın kırmızı ekran sorununu ile karşılaştıysanız, tr.fobito.com’un hazırladığı rehber ile telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürebilir ve sorunu çözebilirsiniz.

Bu işlem için bilgisayarınızda iTunes yüklü olması gereklidir.

- Lightning kablonuzun bir ucunu bilgisayarınıza takın ve telefonunuzu kapatın.

- Home tuşuna basılı tutarak telefonunuzu açın ve Lightning kablonuzun diğer ucunu da telefonunuza takın. Bu sırada Home tuşunu bırakmayın.

- Telefonunuza iTunes ekranı gelene kadar Home tuşuna basılı tutmaya devam edin.

- iTunes üzerinden telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürebilir, isterseniz de iletim sisteminizi 8.1’e yükselteilirsiniz.

Telefonunuz fabrika ayarlarına döndüğünde verilerinizin kaybolacağını unutmayın.

Eğer bu şekilde kırmızı ekran sorununuzu çözemiyorsanız telefonunuzu servise gönderip yeni ürün göndermelerini talep edebilirsiniz.

Haberin Devamı