Gazete Vatan Logo

Kimse bizim cenaze yemeğimizi pişiremeyecek!

BlackBerry CEO’su Chen, şirketin toparlanması için önlem aldıklarını bildirdi.

Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry’nin CEO’su John Chen, şirketin toparlanması için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. İş dünyası iletişim ağı Linkedin’de yayımlanan yazısında, “BlackBerry’de maliyetleri dramatik bir şekilde düşürdük“ diyen Chen, şirkette zararları azaltma hızını iki katına çıkarırken, kâra geçmeyi başardıklarını vurguladı. Chen, “Elimizde hala birkaç su kovası var; ama, artık kimse bizim cenaze yemeğimizi alevler üzerinde pişiremeyecek, çünkü harekete geçtik” ifadesini kullandı.

Chen, akıllı telefon piyasasındaki rekabette geri düşerek zarar eden BlackBerry’de yüzde 10 hisseye sahip olan Kanadalı Fairfax Financial Holding’in, başka yatırımcılarla birlikte şirkete 1 milyar dolarlık fon sağlayarak başlattığı operasyon çerçevesinde, şirketin başına 4 Kasım 2013 tarihinde getirilmişti.

Chen yazısında, “Bizim yanımızda ve bizimle dost olan herşeye özen gösteriyoruz; ailemiz, evimiz, sağlığımız. Küçük şeylere kafayı takıyoruz, çünkü önemsiyoruz. BlackBerry’ye yaklaşımım budur ve çalışanlarımızın da böyle olduğunu umuyorum” dedi. Chen, örnek de verdi: “BlackBerry’de, ödemesini yaptığımız tüm telefon hatlarını inceledik. İşi çoktan bırakıp gitmiş bir yöneticinin çalışanları için tahsis ettiği sekiz hat için hala ödeme yapmakta olduğumuzu gördük. Hatlar kapatılmamıştı. Bu küçük bir şey gibi görünebilir. Ama küçük şeyler birikince büyük oluyor. “Bu önemseme düzeyinizi gösterir. Ben, evimde yalnızca bir tanesini kullanırken, sekiz telefon hattı için para ödemem. Bu, yaptığımız herşey için gidişatı belirler.”

Haberin Devamı