Gazete Vatan Logo

Kimlik ve ehliyet yenilemede son gün ne zaman? Kimlik ve ehliyet yenileme ücretleri …

Kimlik ve ehliyet yenilemeden son gün ne zaman? Kimlik ve ehliyet yenilemek için gerekli başvuru belgeleri nelerdir? 2019 yılının son günlerine yaklaşırken birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Kimlik ve ehliyet yenilemesi yapmak isteyenler konuyla ilgili araştırmalar yapıyor. Peki, Kimlik ve ehliyet yenilemede son gün ne zaman? Kimlik ve ehliyet yenileme ücretleri ne kadar?

Kimlik ve ehliyet yenilemede son gün ne zaman? Kimlik ve ehliyet yenileme ücretleri …

İçişleri Bakanlığı vatandaşların kimlik ve ehliyetlerini değiştirmeleri gereken tarihleri açıklamışlardır. Yıl sonuna yaklaşırken, vatandaşların konuyla ilgili araştırmaları da arttı. Kimlik yenilemede son gün ne zaman? Kimlik ve ehliyet değiştirme randevusu nasıl alınır? Kimlik ve ehliyet yenileme için gerekli evraklar nelerdir? Bu soruların başını çekiyor. İşte kimlik ve ehliyet yenileme hakkında merak edilenler…

KİMLİK VE EHLİYET YENİLEMEDE SON GÜN NE ZAMAN?

Kimliğini değiştirmeyenler vatandaşların yenileme tarihi 2023 yılına kadar, ehliyet belgesini yenilemeyenler vatandaşların yenileme tarihi ise 2020'nin sonuna kadar sürüyor.

KİMLİK VE EHLİYET YENİLEME BAŞVURU BELGELERİ

- Nüfus cüzdanı (Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hâkim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı),

- Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

- 22,5 liralık değişim ücretini ödendiğini gösteren dekont (başvuru ücreti başvurudan önce yatırılması gerekiyor)

Haberin Devamı

(Kimlik ve ehliyet yenileme başvuru ücreti vergi dairesi müdürlüklerine, 'ivd.gib.gov.tr' internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırılmalıdır)

KİMLİK VE EHLİYET YENİLEME ÜCRETLER NE KADAR?

Kimlik değiştirme: 22,50 TL
Evlilik sebebiyle kimlik değişimi: 22,50 TL
Eski kimlik değiştirme: 22,50 TL
Yeni doğan bebek için kimlik çıkarmak ücretsiz.

Doğumdan itibaren 1 ay içinde bebeğin kaydı yapılmamışsa: 22,50 TL
Kimlik kaybı: 45 TL

KİMLİK VE EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Kimlik ve ehliyet yenilemek için ilk olarak randevu almak gerekiyor. Kimlik ve ehliyet başvuruları için randevuları ise randevu.nvi. gov.tr internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden almak gerekmektedir. Randevunuza gününde gitmezseniz sistem yeni randevu almanızı 1 ay engelliyor. Randevu günü gidemeyecekseniz, almış olduğunuz randevuyu en az yarım saat önce iptal etmek gerekiyor.

KİMLİK VE EHLİYET NE ZAMAN GELİYOR?

Yeni kimlik ve ehliyetler başvuru işleminden 1-2 gün sonra adrese teslim ediliyor.

Haberin Devamı