Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu halka sordu

Dubai'de 1 milyar dolara kendi ülkesini pazarlayan bir Başbakana ’evet’ mi diyeceksiniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana ’memur Kemal’ dediler, şimdi ’Bay Kemal’ diyorlar, ne derlerse desinler, hiç umurumda değil. Benim bir tek ismim var; Kemal. O da millete feda olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu, Aksaray Kent Meydanı’nda halka hitap etti.

Bugün manevi duyguların en yoğun yaşandığı ay olan ramazanın birinci günü olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bugün siyasi bir konuşma yapmayacağım. Size
içten gelen, samimi, dürüst, namuslu bir konuşma yapacağım" dedi. Kılıçdaroğlu, doğruları söylerlerse halkın kendilerine destek vereceğine inandığını söyledi.

Çiftçinin hayatından memnun olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Rakam aldım, bu rakamların hiçbirisi politik değil. Gübreye bugüne kadar yüzde 400 zam geldi. Mazota yüzde 200 zam geldi. Bu sürede şeker pancarının fiyatına baktık 90 bin liradan 110-115 bin liraya çıkmış. Yani artış yüzde 30. Gübreye yüzde 400, mazota yüzde 200, şeker pancarına yüzde 30 zam. Bunun insafla ilgisi varsa hiç
ses çıkarmayacağım ama bu insafsızlıksa sizin vicdanınıza teslim ediyorum" diye konuştu.



‘Recep Bey’e fıstıklı helva, vatandaşa ayva’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde’de aşırı sıcak nedeniyle yaklaşık 20 dakika süren miting konuşmasında hükümete yüklenip, “Bu haramilerin düzenini bozacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 7 bin kişiye hitap etti. Gölgede 38 derece sıcaklığın olduğu öğlen saatinde konuşan Kılıçdaroğlu, gecikmesinden dolayı özür diledi, sıcakta bekledikleri için de vatandaşlara teşekkür etti. Halkın iktidarını kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, özetle şöyle dedi:

ÜLKE SAHİPSİZ DEĞİL: Söz Recep Bey’in ezberini de kimyasını da bozacağız. Yalanın, talanın sonu geldi artık. Kimse unutmasın bu ülke sahipsiz değil. Bize diyorlar ki ‘halkın çıkarlarını savunacakmışsın, sen bu parayı nerden bulacaksın’ diyorlar. Bu para bu ülkede var. Adaletçe, halkça düzgün bölüşülmüyor. Cebini düşünen siyasetçi buna engel. Size bir tarih vereceğim 31 Ekim 2002’de Recep Bey Niğde’ye geliyor. Recep Bey diyor ki ‘Biz her şeyi yapacağız, mutfağa gireceğiz fıstıklı helva yapacağız, millet yiyecek’ 8 yıl geçti Recep Bey’e fıstıklı helva düştü vatandaşa ayva öyle mi?

ATMA RECEP BEY: Orda güzel bir pankart var ‘Atma Recep Bey, biz emekliyiz, oyumuz Hayır’ diyor. Yine bir başka pankartta ‘O kefeni ben sana niye giydirdim Recep Bey’ diyor. Emekli perişan ettin, ikinci sınıf vatandaş ettin, milli gelir artışından pay verilmez diye kanun çıkarttın. Emekliye bunu yaptı ama çiftçiye de yaptı. Patates üretimi durdu. Recep Bey, gel Niğde’ye patates üreticisinin derdini sor. Size söz Recep Bey’in ezberini de kimyasını da bozacağız. Recep beyin düzenini değiştireceğiz. Rantın iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız. Çiftçiye söz veriyoruz. Halkın iktidarında alın terine önem veriyoruz, mazotun fiyatını yarıya kadar indireceğiz. ÖTV’yi kaldıracağız. Bu bizim sözümüz Recep Bey’in sözü değil. Halkın sözü, Sizin Kemal’inizin sözü, size söz vereceğim ve yapacağım.

HARAMİLERİN DÜZENİNİ BOZACAĞIZ: Durmak yok yola devam diyorlar. Aslında siz de biliyorsunuz ‘Durmak yok yolmaya devam’ diyorlar. Bu haramilerin düzenini bozacağız, halkın iktidarını kuracağız. Biz sizin için varız sizin için çalışacağız. Kavga varsa sizin için kavga edeceğiz, kendimizi hiçbir şey düşünmüyoruz, hiç bir şeyin peşinden gitmeyeceğiz. Gelecek kaygısı olmayan bu güzel Türkiye’yi ayağa kaldırmak istiyoruz. Büyük önderimiz Bülent Ecevit’in dediği gibi ‘Ne ezen ne de ezilen’ insanca hakça bir düzen kuracağız. Şundan emin olun, bütün samimiyetimle bütün içtenliğimle söylüyorum. Hiç kimseyi ötekileştirmeye çalışmayacağız. Bütün kardeşlerimi CHP’nin çatısı altına bekliyoruz. Bir olalım ayrılmayalım. Size bir söz daha; uzaktan kumandalı hükümet olmayacağız. Tek komutanımız sizler olacaksınız halk olacak.

Kıılçdaroğlu dün Yüksek Askeri Şura karalarıyla ilgili, Silahlı Kuvvetler’de yeni görev atanan komutanlar, Silahlı Kuvvetlerin içinde yetişmiş birikimi olan komutanlar. Silahlı Kuvvetler, siyasi otorite de kendi düşüncelerini paylaşır, orduyla ilgili atamaları yapmıştır ve Resmi Gazete’de yayınlanacak ondan sonra yürürlüğe girecek” dedi.

"BENİM TEK İSMİM"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Niğde mitinginde siyasetçi sözü değil, vatandaş Kemal sözü verdiğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Bu memlekette hangi siyasi kul hakkı yiyecekse karşısında sizin Kemalinizi görecektir. Buna emin olmanızı istiyorum. Bana ’memur Kemal’ dediler, şimdi ’Bay Kemal’ diyorlar, ne derlerse desinler hiç umurumda değil. Benim bir tek ismim var; Kemal. O da millete feda olsun diyorum. Millet için çalışıyorum. Ramazan ayındayız, sadaka ekonomisine son vereceğiz. İnsanların yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz, halkın iktidarında yoksula elbette yardım edeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bizim felsefemiz budur. Aile sigortası getireceğiz. Geliri olmayan veya düşük geliri olan ailelere aile sigortasından her ay aylık ödenir. Biz bu parayı yoksul ailede kadının banka hesabına yatıracağız. Kadın gidecek, işçi gibi, memur gibi, emekli gibi aylığını çekecek, çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Niğde’deki mitingine gençler büyük ilgi gösterdi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, NEVŞEHİR’DE: BİR BAŞBAKAN MEYDANLARDA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAZSA, O BAŞBAKANI NE YAPMAK LAZIM? ÖNÜNÜZDE 12 EYLÜL VAR, SÖZÜNÜ TUTMAYAN BİR BAŞBAKAN VAR. RECEP BEY’E DERSİNİ VERMEK, HER YURTSEVERİN GÖREVİ ARTIK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir başbakan meydanlarda verdiği sözü tutmazsa, televizyon ekranlarında yaptığı konuşmanın arkasında durmazsa, o başbakanı ne yapmak lazım? Önünüzde 12 Eylül var, sözünü tutmayan bir başbakan var. Recep Bey’e dersini vermek, her yurtseverin görevi artık" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Nevşehir’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kul hakkı yiyenlere, alın terini sömürenlere hesap sormak için Nevşehir halkından kendisine yetki vermelerini istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Ekim 2002 tarihinde Nevşehir’deki konuşmasında, "Parti programlarının 16. sayfasında, dokunulmazlıkların kaldırılacağının yazılı olduğunu" söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"16. maddede bakın ne yazıyor; ’Milletvekili ve bakanların yargılanmalarının önündeki anayasal engeller kaldırılacak, dokunulmazlık tüm kamu görevlilerinin yargılanabilmeleri yönündeki engellerle ayrıcalıklarla birlikte ele alınacaktır’. Buraya gelip, ’Biz dokunulmazlıkları kaldıracağız, milletvekili
dokunulmazlıklarını kaldıracağız, bakanların yargılanmalarının önündeki engelleri kaldıracağız’ diye size söz verdiler. Şimdi Anayasa referandumu geldi. Dokunulmazlıkları kaldıran bir hüküm var mı? O zaman soruyorum, bir adam, bir başbakan, meydanlarda verdiği sözü tutmazsa, televizyon ekranlarında yaptığı konuşmanın arkasında durmazsa, o başbakanı ne yapmak lazım? Önünüzde 12 Eylül var, sözünü tutmayan bir başbakan var. Recep Bey’e dersini vermek, her yurtseverin görevi artık. Hem söz vereceksin, hem sözünü yerin getirmeyeceksin. O zaman millete düşen, onu sandığa gömmektir. Bunun için söz veriyor musunuz?"

Kul hakkı yiyen, yolsuzluk yapıp köşeyi dönenlerden hesap soracaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yeyip, yolsuzluk yapıp, köşeyi dönüp sırtını vatandaşa döneceksin, vatandaşın alın terini görmeyeceksin, yeri geldiğinde onu aşağılayacaksın, sana derdiği anlatmaya çalıştığı zaman da ’al ananı git’ diyeceksin. Bunun mutlaka dersini vereceğiz" dedi.

Kalabalığın, "Vur vur inlesin, Başbakan dinlesin" sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Siz hiç endişelenmeyin, gövdesini silkeliyoruz, sizler de dallarını silkeleyin. Yere düşürünceye kadar bunu yapacağız" diye konuştu.

Hükümetin, emeklilerle ilgili bir kanun çıkardığını, 5510 sayılı bu kanunun bir maddesinde, "Emekliye milli gelir artışından pay verilemez" hükmü bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Şimdi Nevşehir’den soruyorum, Sayın Başbakan, böyle bir kanun çıkardın mı çıkarmadın mı? Eğer, ’Ben böyle bir kanun çıkarmadım’ derse, size söz veriyorum, kanunun o maddesini Recep Bey’in yakasına rozet diye takacağım. Sayın Başbakan, 2004’te, ’Aldığım maaşla geçinemiyorum. O yüzden şirket kuruyorum’ diyor. Aldığın aylık 10 bin lira, taksi, dolmuş, uçak parası vermezsin. Sen 10 bin lirayla geçinemiyorsan Nevşehir’deki bir emekli, ayda 500-600 lirayla nasıl geçiniyor diye hiç kendine sormadın mı? Şimdi, Sayın Başbakan desin ki, ’Ben böyle konuşmadım’, yakasına bu konuşmayı da iliştireceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Uçhisar ve Ortahisar beldelerinde vatandaşlarla sohbet etti, Ürgüp ilçesinde "Üç Güzeller" olarak bilinen Peri Bacalarında anı fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı