Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu Deniz Feneri davasını izleyecek

Dişli’nin partideki görevlerinden istifa etmesine neden olan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bu defa Deniz Feneri davasını yakın takibe aldı

AKP’lİ Şaban Dişli ile ilgili iş takibi belgesini ortaya çıkartan ve Dişli’nin partideki görevlerinden istifa etmesine neden olan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bu defa Deniz Feneri davasını yakın takibe aldı. Davanın, 9 Eylül’de yapılacak duruşmasını izlemek üzere Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra MYK Üyesi Ali Kılıç da Almanya’ya gidecek. Türk Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı ve CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, “Amacımız hiç kimseyi suçlamak değildir. İddianameye göre, işin bir ucunda Almanya’da adı bilinmeyen sadece muhtaç insanlara yardımcı olmak için bağışta bulunan binlerce iyi niyetli vatandaşımız, diğer ucunda ise, Deniz Feneri yöneticileri, RTÜK Başkanı ve hatta yine iddianamede yer aldığı gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bulunmaktadır” dedi.



‘Deniz Feneri iki Ergenekon eder’



CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, “tüccar siyaseti uygulayacağını” belirten Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’yi iflas, yakınlarını ise zengin ettirdiğini” iddia etti. Eğitim-İş 2. Olağan Genel Kurulu’nda katılan Selvi, son dönemde ortaya atılan “yolsuzluk” iddialarına da değinerek, “Deniz Feneri, 2 Ergenekon katlar. Hanie savcılar nerede? Yapanın yanına kâr kalmayacağını söyleyenler, mafyayı önleyeceğini söyleyenler, bir kısmını önlediler, kendilerine çevirdiler. Başbakan ’tüccar siyaseti uygulayacağım’ dedi. Hakikaten tüccar Türkiye’yi iflas ettirdi, kendini, yakın çevresini zengin ettirdi” dedi. Hükümetin, ülkenin ana sorunu haline geldiğini öne süren Selvi, yerel seçimlerin “Türkiye’yi tehlikeye götürenlere” demokratik uyarı olacağını kaydetti.

Haberin Devamı