Gazete Vatan Logo

Kıbrıs kahramanının anıları gitti gidiyor!

Madalyaları bit pazarından çıkan Kıbrıs Harekatı’nın kahraman komutanı 16. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar’ın kişisel eşyalarının da bir e-ticaret sitesinde satıldığı ortaya çıktı

Kıbrıs kahramanının anıları gitti gidiyor!

Madalyalarının bit pazarında satıldığı ortaya çıkan Kıbrıs Harekatı’nı yürüten 16. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar’ın kişisel eşyaları da internette kapış kapış satılıyor. Koleksiyonerlerin ilk olarak Ankara’da bit pazarında keşfettiği madalyaların ardından Sancar’ın askerlik hatıraları ve özel anılarından oluşan eşyaların bir e-ticaret sitesinde satışa konulduğu öğrenildi.

İthaflı Nutuk 135 lira

Orgeneral Sancar’ın satılan eşyaları arasında kartpostallar, gönderdiği teşekkür mektupları, askerlik fotoğrafları, kendi kitaplığından alınan oğluna ithaflı yazılmış Nutuk, kendisine ait 2 ciltlik bir başka Nutuk ve kitapları bulunuyor. Tarihe ‘Kıbrıs Kahramanı’ olarak geçen Semih Sancar’ın manevi değeri yüksek anılarından oluşan fotoğrafları 7 ile 35 TL arası, teşekkür yazıları 20 ile 35 lira arasında satılıyor. Atatürk’ün eseri olan iki ciltlik Nutuk 165 TL, kartpostallar 15 TL, Stratejik ve Taktik Sonuçlar Serisi Kitabı 88 TL’ye müşteri arıyor. Sancar’ın oğluna ithaflı Nutuk’u ise 135 liraya satılıyor.

Haberin Devamı

Nedeni ekonomik kriz

16. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar’ın eşi Vefika Hanım’dan olan iki oğlu bulunuyor. Oğullarından Kamil Ali Sancar 2004 yılında annesinin de ortağı olduğu Kali Turizm ve Organizasyon şirketini kurdu. Ankara’da kurulan şirket daha sonra ekonomik krize girdi. Ailenin yakınlarından alınan bilgiye göre ailenin işleri bozulduğu için icra işlemleri başlatıldı. Kamil Ali Sancar’ın 5 milyon 734 bin 297 TL borcu için Burhaniye ve Ankara’daki taşınmazları için hukuki işlemler yapıldığı iddia edildi. Ailenin yakınları Sancar’ın kişisel eşyaları ve madalyalarının ekonomik kriz yüzünden satıldığını tahmin ediyor.