Gazete Vatan Logo

KFG destekli kredi şartları nelerdir, nasıl alınır? KFG destekli kredi veren bankalar ve başvuru aşamaları…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı" kapsamında Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacağını duyurmuştu. Berat Albayrak’ın, "Ekonomik İstikrar Kalkanı" kapsamında Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacağını duyurmasının ardından, KGF kefalet nedir, Kredi Garanti Fonu nasıl alınır? Hangi bankalar KFG kredisi veriyor? Soruları merak edilmeye, araştırılmaya başlandı. İşte KFG kredisi veren bankalar 2020

KFG destekli kredi şartları nelerdir, nasıl alınır? KFG destekli kredi veren bankalar ve başvuru aşamaları…

KFG kefaleti nedir? KFG kredisi veren bankalar 2020 hangileri? Soruları, merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı" kapsamında Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacağını duyurduktan sonra KGF kefalet 3 kamu bankası devreye girdi. Kobilere ve girişimcilere alacakları kredilere kefillere fon olan KGF, 3 kamu bankası tarafından kabul edildi.

KGF (Kredi Garanti Fonu) KEFALET NEDİR?

KGFK kobilere ve girişimcilere alacakları kredilere kefillere fondur. KGF, teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan KOBİ’lere ve KOBİ dışı işletmelere kefil olur. KGF, KOBİ’lerin ve KOBİ dışı işletmelerin finansmana erişimine destek olur.

KGF KEFALET DESTEĞİ VEREN BANKALAR 2020

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başta KOBİ’ler olmak üzere kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için “İşe Devam Kredi Desteği” hayata geçirilecek.

3 Bankadan yapılan ortak açıklamada "Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olarak yeni finansal destek adımlarımızı kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunmak isteriz." denildi.

Haberin Devamı