Gazete Vatan Logo

Keriz silkeleyen Lio Yağ markası icradan satılıyor

Borsada Keriz Silkeleme Operasyonu’na adı karışan Lio Yağ’ın tescilli 14 markası 14 Ocak’ta 1.1 milyon YTL muhammen bedelle icradan satışa çıkarılıyor

BORSA tarihinin en büyük spekülasyonuna adı karışan Lio Yağ’ın tescilli 14 markası toplam 1 milyon 100 bin YTL tahmini bedel üzerinden icradan satışa çıkarıldı.

Halen devam eden davalarda şirket patronları Ragıp Arsan ve Şevket Aksoy’un borsanın ünlü spekülatörlerinden Mecnur Çolak ve ekibi ile anlaşarak küçük yatırımcıları milyonlarca YTL zarara uğrattıkları iddia ediliyor. Bankalara çok büyük kredi borcu olan Lio Yağ patronlarının İMKB’de hisse senedi operasyonu ile para kazanarak bu borçlardan kurtulmayı planladığı anlaşılmıştı. Bu operasyonun ortaya çıkmasından sonra şirketin faaliyetleri de önemli ölçüde sekteye uğradı.

Lio Yağ’ın patronlarına ait Akmerkez’deki 2 daire 1.5 milyon YTL tahmini bedel üzerinden satışa çıkartılmıştı. Bu daireler Akmerkez’in icradan satışa çıkarılan ilk daireleri ünvanını da almıştı. Karşıyaka 2. İcra Müdürlüğü’de 14 Ocak 2008 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek açık artırmada 1 milyon YTL tahmini bedel üzerinden satılacak markalar şunlar: Lio, Lio kızartma, Lio Fındıközü, Lio Gold, Lioantik, Liofast, Lioface, Lio Visage, Lioantik Cunda, Lioantik Gökçeada, Lioantik Bodrum, Lio Balzamik.

Ayrıca 100 bin YTL tahmini bedel ile Bahçe markası da aynı açık artırmada satılacak. Alıcı çıkmaması durumunda 21 Ocak tarihindeaçık artırma tekrarlanacak. Keriz Silkeleme Operasyonu’ndaki iddialara göre, Lio Yağ’ın patronları Şevket Aksoy ile Ragıp Arsan, kullandıkları kredilerin borçlarını ödeyemeyince kendi hisseleri üzerinden haksız kazanç elde etmek üzere borsada bir grup ile anlaştı.

17 milyon YTL’lik satış

Şişli Başsavcılığı’nın iddianamesine göre, Mecnur Çolak, Can Dilmener, Mehmet Tahir Körpeoğlu ve Murat İlgeç, Lio Yağ hisselerindeki operasyonu yönetti. Sermaye artırımı sonrası bu kişilerin kullandığı hesaplar üzerinden Lio Yağ hisselerinde spekülatif işlemlerle fiyat yükseltildi. 17 milyon YTL’lik operasyon karşılığında spekülatörlere yüzde 10 yani 1.7 milyon YTL ödendi.

Bu olaylardan hemen sonra 2006 yılını Ekim ayında İMKB Yönetim Kurulu, Lio Yağ hisse senetlerinin borsa kotundan çıkarılmasına ve aracı kuruluşlar vasıtasıyla borsa dışında alış satışa konu olmasına karar vermişti. Keriz Silkeleme Operasyonu’ndan sonra alacaklı bankalar da Lio Yağ’ın kapısına dayanınca hacizler peşpeşe geldi ve şirket üretimini durdurdu.

Haberin Devamı