Gazete Vatan Logo

Kerbela'ya büyük akın

Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıldönümü törenlerine katılmak üzere binlerce Iraklı ve yabancı Kerbela şehrine akın ediyor.

İmam Hüseyin'in şehit edildiği Kerbela kentini ziyaret edenlerin sayısının 2 milyona yaklaşması beklenirken, ziyaretçiler Hz.Hüseyin Camii önündeki geniş alanda törenlere başladı. Siyah giysiler giyen erkek, kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan binlerce kişi, dini sloganlar eşliğinde Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela’da şehit edilişini anmak amacıyla düzenlenen törenlere katılıyor.

Irak'ın dışında İran, Suriye, Lübnan, Bangladeş, Pakistan ve Hindistan gibi farklı ülkelerden Kerbela'ya gelen binlerce ziyaretçinin katıldığı törenlerde, Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının şehit edilirken çektiği acılar temsil edildi. Dünya genelinde tüm semavi dinlerce ‘Aşure Günü' olarak kutlanan Muharrem ayının 10'uncu günü Müslümanlar tarafından İmam Hüseyin’in Kerbela‘da şehit edilmesi nedeniyle hüzünlü havada anılıyor.

Çoğunluğu İranlılar'dan oluşan ziyaretçilerin gelişi öncesinde her yıl bölgede geniş güvenlik önlemleri alınıyor.

Hükümet, Kerbela törenlerinin huzur ve güvenlik içinde geçmesi için her yıl ülke genelinde çok sayıda asker ve polisi görevlendiriyor. Geçtiğimiz yıllarda da Kerbela’daki törenlerde intihar saldırıları yaşanmış ve çok sayıda insan yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı