Gazete Vatan Logo

Kepenk kapatan Münbiç esnafına YPG saldırısı

Münbiç esnafı terör örgütü YPG/PKK’nın gençleri zorla silah altına almasını protesto için kepenk kapattı. ABD’li askerlerle birlikte dükkanlara saldıran YPG’li teröristler, esnafı hapse atmakla tehdit etti

Kepenk kapatan Münbiç esnafına YPG saldırısı

Terör örgütü YPG/PKK, ABD desteğiyle işgal ettiği Suriye’nin Münbiç ilçesinde 5 Mayıs’tan bu yana onlarca genci zorla silah altına aldı. Nisan ayı sonunda çıkardığı kararla Münbiç’te yaşları 18-30 arasındaki gençlere teslim olup, örgüt saflarına katılmaları için 5 Mayıs tarihine kadar süre tanıdı. Teslim olmayan gençleri de alıkoymak ve cezalandırmakla tehdit etti. Terör örgütü 18 ile 30 yaş arasındaki erkeklerin en az 9 ay örgüt safında silah altında bulunmasını istiyor.

Amerikan askeriyle beraber

Örgütün bu hareketini protesto etmek için de Münbiç esnafı, iş yerlerini bir günlüğüne kapattı. Ancak terör örgütü bir günlük protestoya bile dayanamadı. Suriye Merkezli yayın yapan Needa Syria’nın bildirdiğine göre YPG militanları, ABD askerleri ile kepenk kapatan esnafı tehdit ederek dükkanları açmaya zorladı. Bazı dükkanların kepenkleri, kapıları kırıldı ve vitrinleri indirildi. Yerel kaynaklar terör örgütüne yakın bazı aşiret liderlerinin ilçe merkezinde bulunan pazar yerindeki tezgah sahipleri ile esnaflar dükkanları açmaya zorladığını ve açmadıkları takdirde hapse atmakla tehdit ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Daha önce de kepenk kapadılar

Münbiç esnafı geçtiğimiz 14 Ocak’ta örgütün iki genç sivili işkence ederek öldürmesinin ardından iş yerlerinin kepenklerini kapatarak örgütün uyguladığı şiddeti protesto etmişti. Geçen yıl 5 Kasım’da da ise Münbiçli esnaflar, örgütün bölgedeki gençleri zorla silah altına almaya çalışmasına tepki amacıyla yine dükkanların açmamıştı. YPG/PKK, Halep’in Fırat Nehri’nin batısında kalan Münbiç ilçesini, Ağustos 2016’ta ABD’nin desteği ile ele geçirmişti. Ancak Amerikalı yetkililerin DEAŞ çıkarıldıktan sonra örgüt unsurlarının ilçeyi terk edeceği yönündeki taahhütlerine rağmen, terör örgütü Münbiç’teki işgalini sürdürüyor.