Gazete Vatan Logo

Kepçebulans!

TÜİK inşaatında feci kaza: 1 işçi öldü

TÜİK’in merkez hizmet binası inşaatında bacağını makineye kaptıran işçi için çağrılan ambulans, çamur yüzünden kazı alanına inemedi. Kepçeyle yukarı taşınan işçi, ağır yaralı olarak götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türkiye’de son günlerde gündemin en üst sıralarında yer alan işçi ölümlerine bir yenisi daha eklendi. Ankara’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı merkez hizmet binasının 32 katlı inşaatında çalışan taşeron firma işçisi Hüsnü Allak, sabah saatlerinde ankraj delgi makinesine kıyafetini kaptırdı. Bu sırada makine durdurulamayınca 5 metrelik burgulu demir Allak’ın vücudunu parçaladı. Ağır yaralanan işçinin yardımına arkadaşları koştu. Bulunduğu yerden güçlükle kurtarılan işçi için arkadaşları ambulans istedi. Olay yerine gelen ambulans 25 metre derinlikte bulunan kaza alanına inmeye çalıştı ancak çamur nedeniyle başarılı olamadı. İşçiler vakit kaybetmemek için kepçe yardımıyla sağlık görevlileri ile kaza yerine indi. Sedyeye sabitlenerek kepçenin ön tarafına konulan Allak, ambulansın bekletildiği noktaya getirildi. Burada sağlık görevlileri tarafından ambulansa bindirilerek Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı. Ancak Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Hüsnü Allak hastanede hayatını kaybetti.
‘Makineyi durduramadık’
Olayın saat 09.30 civarında gerçekleştiğini söyleyen görgü tanığı yaşananları şöyle anlattı: “Kazanın gerçekleştiği alanda 3 aydır fore kazık çalışması yapılıyordu. Biz bağrışma sesleri duyduk. Hemen aşağıya indik, ama inşaat alanı çok büyük olduğu için vakit aldı. İki işçi delgi çalışması yapan ankraj makinesinin ucundaki 5 metrelik demir burgu demiri tutuyormuş. Hüsnü Allak’ın kıyafeti makineye kapılmış. Burgu demir, işçi arkadaşımızın vücudunu parçalamış. Hemen ambulans geldi. Fakat kazı alanı çok derin olduğu için giremedi, patinaj çekti. Daha sonra geri geri yanaştı, işçiler vakit kaybetmemek için sağlık görevlileri ile birlikte alana kepçe yardımıyla indi. Yaralı arkadaş sedye ile kepçenin önüne koyularak çıkarıldı. Hemen ambulansla hastaneye götürüldü. Biz kan lazım olacağını düşünerek peşinden hastaneye gitmek için toplandık ama hastaneden vefat haberi geldi.”

Haberin Devamı