Gazete Vatan Logo
Magazin Kendi elleriyle toprağa verdi

Kendi elleriyle toprağa verdi

Ali Taran, eski eşi Selma Ann Desmond’ın vasiyeti olan ‘Ali benim ne ölüme ne cenazeme gelsin’ sözlerini dinlemedi. Taran eski eşini son yolculuğuna uğurlamak için Levent Camii’ndeki cenaze törenine katıldı ve eşinin cenazesini kendi elleriyle toprağa verdi

Kendi elleriyle toprağa verdi

Ünlü reklamcı Ali Taran’ın 24 yıllık evliliğin ardından geçen Haziran’da boşandığı Selma Ann Desmond, dün Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazıyla Levent Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. 4 yıldır kanserle boğuşan Desmond’ın son yolculuğunda aralarında Hülya Avşar, Acun-Zeynep Ilıcalı, Gökhan Şükür, Necati Akpınar, Mazhar Alanson- Biricik Suden, Sevim Emre, Kadir İnanır, Fatih Terim, Kıvanç Tatlıtuğ’un da bulunduğu dostları yalnız bırakmadı. Cenazede güçlü duruşuyla dikkat çeken Selma Ann Desmond’ın oğlu Kuzey Taran “Annem hakkın rahmetine kavuştu. Kabullenmek zorundayım, yapacak başka birşeyim yok ve o beni nasıl istiyorsa o şekilde devam edeceğim.

Benim için bir yere gittiği yok hala benimle. Kendimi üzmemeye çalışıyorum elimden geldiğince. Vasiyeti yoktu ama 21 senedir öğrettiği her şey vasiyettir. Bana anne olarak öğrettiği şeyler yeter” dedi.

Görevimi yaptım

Selma Ann Desmond’ın en yakın dostlarından biriyle konuşan VATAN, onun son vasiyetinin ‘Ali benim ne ölüme, ne cenazeme gelsin’ dediğini yazmıştı. Taran, tüm söylenenlere kulak tıkadı ve eski eşine son görevini yerine getirdi. Taran, eski eşini Ulus Mezarlığı’na defnederken, mezarın içine girdi ve Desmond’ı kendi elleriyle toprağa verdi. Kendi elleriyle toprağa verdi Ünlü reklamcı camide ise duygularını şöyle paylaştı: “Bu konuda konuşanlar var, bugün onlara herhangi bir şey söyleme vakti değil. Görevimizi yapıyoruz, her zaman görevimi yaptım. Kendimi savunmak bana söylenilenlere karşı bir şey söylemek istemiyorum, hiç istemiyorum. Hele ki benimle ilgili birşey söyleme hakkı gören insanlara... Söyledikleri var, bugün yazılar gördüm. Onlar öyle bilmeye devam etsinler ve beni bu anlamda düşmanları bilsinler, benden nefret etsinler bu benim için en büyük hediyedir. Herkes her istediğini söylemekte elbet serbesttir. Ama Selma huzur içinde yaşamını yitirmiş, Kuzey söylüyor ben yanında değildim. Çok üzgünüz ama işte duygularım bu.”

Acun’dan kaçtı Hülya ile barıştı

n Kuzey Taran’a başsağlığı dileyen Acun Ilıcalı ve Ali Taran birbirlerinden köşe bucak kaçtı. Acun Ilıcalı camiiye geldiği anda, Ali Taran kapı tarafından ayrılıp cenazenin olduğu yere doğru gitti. Cenaze namazının kılındığı esnada ise Acun Ilıcalı ve Gökhan Şükür en önde Kuzey’in yanında saf tutarken Ali Taran daha arka sıralarda yer aldı ve tabuta omuz vermedi.

n Ali Taran’ın yaptığı evlilikten sonra onunla dostluğunu kesen isimlerden biri olan Hülya Avşar, küslüklerine cenazede son verdi. Avşar “Allah’ın takdiri. Biz de görevimizi yapmaya geldik. Ben Selma’yı severdim, hakikaten çok severdim. Bende bıraktığı damak tadı çok hatırı sayılır, o yüzden son yolculuğuna eşlik edeyim dedim. Ali’yi de uzun zamandır görmüyorum, ona da bir başsağlığı dilemek istedim” dedi.

Allah niye onu almakta bu kadar acele etti?

Desmond’ın acılı annesi Güney Erman ise “Kalabalık zaten kızımın ne kadar çok seveni olduğunu gösteriyor. Ta Kanada’dan gelenler var onun için. Son günlerine kadar sakin ve iyiydi. Zaten çok sakin bir insandı, bağırıp çağıran biri değildi. Çok iyi bir insandı. Çok sabırlıydı. Allah sevdiği kullarını yanına alır derler ama onu çok erken aldı, neden bu kadar acele etmiş? Evladımı aldı bu kadar erken. Çok üzgünüm” diye konuştu. Eski damadı Ali Taran’la ilgili soruları ise “Ali benim torunumun babası ve ben Kuzey’i çok seviyorum ve onu üzmek istemiyorum” sözleriyle yanıtladı. Kuzey, güçlükle sakinleşen anneannesini cenaze boyunca teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı