Gazete Vatan Logo

Kendi elemanlarının kurbanı mı oldular?

Finlandiya’da, pizzacı Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile garson Kübray Köneç, işyerlerinde öldürüldü. Cinayetleri Aziz Şekersöz’ün iki gün önce işe aldığı bir Türk gencin işlediği iddia edildi.

Finlandiya’nın Laukas kasabasında bir pizza restoranı sahibi, çifte vatandaşlığı olan Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile restoranda garson olarak çalışan Kübray Köneç 1 Mart pazar günü bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bölge polisi, cinayetle ilgili bir kişinin ’şüpheli’ olarak gözaltına alındığını, olayla ilgisinin araştırıldığını açıkladı.

‘Ellerinde kan vardı’

Görgü tanıkları da restoran dışında yakalanan kişinin ellerinde kan olduğunu söyledi. Aynı binada oturan bir Finlandiyalı, “Türk aile çok çalışan ve kimseye zararı olmayan insanlardı.

Olay anında bir kişinin dışarıda elleri kanlı ambulans ve polise bağırdığını gördüm” dedi. Helsinki Türk Büyükelçiliği de olayla ilgili olarak Finlandiya makamlarından bilgi istendiğini ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

‘Psikolojik sorunu var’

VATAN’a konuşan Aziz Şekersöz’ün kardeşi Hasan Şekersöz de, “Henüz Finlandiya hükümeti bir açıklama yapmadı. Ancak komşularından öğrendiğimiz kadarıyla abimin

Haberin Devamı

iki gün önce kendi yanına çalışmaya aldığı bir kişinin bu saldırıyı gerçekleştirdiği söyleniyor. Türk olan genç sanırım rahatsızmış, psikolojik sorunları varmış” dedi.

ELÇİLİK’TEN AÇIKLAMA: Soruşturma sürüyor

Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi: “Finlandiya’da Helsinki’ye yaklaşık 280 kilometre mesafede bulunan Jyvaskyla şehrinin Laukaa kasabasındaki bir pizza restoranında 1 Mart’ta 3 vatandaşımız hayatlarını kaybetmişlerdir. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız Aziz Şekersöz, Asiye Şekersöz ve Kübray Köneç’tir. Polis henüz olay hakkında resmi bir açıklama yapmamıştır. Soruşturma devam etmekte olup, Türk vatandaşı bir şüpheli gözaltında tutulmaktadır. Polisin resmi açıklama yapması beklenmektedir.”
CHP’li Tekin kınadı
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin saldırıyı kınadı ve yetkilileri sorumlu olmaya davet etti. Olayın ardından polisin bir açıklama yapmamasına tepki gösteren Şekersöz ailesinin yakınları, konuyla ilgili Tekin’den yardım istedi. Tekin de, ailenin verdiği bilgilerin ardından Finlandiya’da bulunan işadamları ile CHP temsilciliğini arayarak konuyu araştırmalarını ve aileye destek olmalarını istedi. Tekin, “Yurt dışında Türklere yönelik saldırıların sebebini tüm dünyaya duyurmamız gerekmektedir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız sahipsiz değildir Aile perişan durumda, maalesef orada bulunan yetkililerimiz konuya duyarsız iletişim sağlanamıyor, biz girişimlerimizi başlattık ailenin yanındayız” dedi.

Haberin Devamı