Gazete Vatan Logo

Kemer’de mağarada 20 tonluk külçe altın ihbarına seferberlik!

Kemer’de Turizm Müdürlüğü’ne içinde 20 ton külçe altın olduğu iddia edilen bir mağarada kaçak kazı ihbarı geldi. Adı gizli tutulan dört kişi gözaltına alındı, kameralarda külçe altın olabileceği düşünülen nesneler saptandı, araç ve insan sokulmuyor

Kemer’de mağarada 20 tonluk külçe altın ihbarına seferberlik!

Antalya’nın Kemer ilçesinde dün ‘20 ton külçe altın bulundu’ heyecanı yaşandı. Sabah saatlerinde adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili “İhbar jandarmaya gitmiş. Bunun üzerine kaçak kazı yapılan alanda inceleme başlatıldı. Özel bir kamera ile yapılan ilk tespitlerde külçe altın olabileceği düşünülen nesneler tespit edilmiş. Ancak inceleme sürüyor” dedi.

Konuyla ilgili ilk açıklamayı yapan Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, “Şu anda heyecan yaratacak bir durum yok. Biz bu tür ihbarları zaman zaman alıyoruz. Gerekli olursa Sayın Valimiz açıklama yapacaktır. Akşama kadar konunun ne olduğu belli olacak. Şimdiden heyecan yaratmaya gerek yok. Süreci takip ediyoruz” dedi. Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, bölgeye ekip gönderildiğini doğrulayarak, “Arkadaşlarımız inceleme için Kemer’e gitti. Jandarma ve KOM Şube de olay yerinde. Araştırıyoruz” dedi.

Özel ekip görevlendirildi

Antalya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kemer’de 20 ton külçe altın bulunduğu iddiası ile ilgili Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun yazılı açıklama yapacağını bildirdi. Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik, Kemer’de külçe altın bulunduğu iddialarının araştırıldığını belirterek, “Müzeden arkadaşlarımız ihbar yapılan bölgede kazı çalışmalarını sürdürüyor. Kazı tamamlanmadan ne olduğunu söylemek mümkün değil. Her şey ortaya çıkar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan Kemer’deki dağlık alandaki kaçak kazıyla ilgili adı açıklanmayan 4 şüpheli gözaltına alındı. Jandarma kaçak kazı yapılan bölgeyi çembere alırken, içeri araç ve yaya girişini yasakladı. Bölgede mağara benzeri bir yapı bulunurken, içine henüz ulaşılamadığı belirtildi.