Gazete Vatan Logo
Magazin Kemer Country’de keyifli bir hafta sonu

Kemer Country’de keyifli bir hafta sonu

Kemer Country, geçtiğimiz hafta sonunu iki farklı etkinlikle geçirdi. Kemer Country Atlı Spor Kulübü’nde binicilik müsabakaları yapılırken, Orman Evi’nde ise ‘Yılbaşı Alışveriş Şenliği’ ile keyifli bir hafta sonu yaşandı

Kemer Country’de keyifli bir hafta sonu

Yerleşim alanları, doğası ve sporuyla iç içe olmaktan keyif alanların vazgeçilmez adresi Kemer Country birbirinden özel etkinliklere imza atıyor. Kemer Country bünyesinde Avrupa’nın en saygın binicilik merkezlerinden biri olan Kemer Country Atlı Spor Kulübü, bu hafta sonu iki gün süren binicilik müsabakalarına ev sahipliği yaptı. Türkiye Binicilik Federasyonuna kayıtlı tüm binicilere açık yarışmada çeşitli kategorilerde sporcuları bir ara getirdi.

Kıran kırana geçen müsabakalarda ilk defa düzenlenen Kemer Country Club Team Cup Engel Atlama Yarışmaları büyük ilgi gördü. Atlanta 1996, Rio 2016, Athens 2004, Seoul 1988, Beijing 2008, Barcelona 1992, Sydney 200, London 2012 ve Los Angeles 1984 isimlerinden oluşan 9 takımın yer aldığı turnuva, dörder kişiden ve her biri en az bir kadın ve bir 25 yaş altı binicilerin yarıştığı takımlardan oluştu. Takım liderliklerini ise Oktay Sezek, Hasan Şentürk, Uğur Yılmaz, Mert Alıcıoğlu, Hüsnü Dinç, Sencer Horosan, Sencer Can, Çağrı Başel ve Altuğ Altay üstlendi. Günün ilk ayak birincisi Tara Subaşı, Oktay Sezek, Emre Eratıcı ve Kaan Karagülle’nin ekibinin oluşturduğu London 2012 oldu.

Haberin Devamı

Kıyasıya rekabet

Gün boyu süren yarışmalarda 110 cm engelli atlamada Milliyet Kupası yarışmasında birçok atlı spor kulübünden binici yarıştı. Zamana karşı yarışılan engelli atlamada en iyi dereceyi yapan biniciler arasında Mehmet Tuncer Can birinci ve üçüncülüğü elde ederken, Evren Alan ikinci, Sencer Can dördüncü, Lyn Nil Özgün ise beşinci oldu. 100 cm engelli atlama etabında KCC Kupası yarışlarında ise yeni biniciler ile yıldız biniciler yarıştı. Yeni Biniciler kategorisinde Eren Ulaş birinci, Emir Ulaş ikinci, Sanem Yalçın üçüncü, Tülay Aksoy ise üçüncülüğü elde etti. Yıldız Genç Yetişkin kategorisinde ise Ece Pamuk birinci olurken, Yelin Kemahlı ikinci, Doğan Karaduman üçüncü, Zeynep İleri ise dördüncü olarak dereceye girdi.