Gazete Vatan Logo

Kemal Sunal mirasına sahte imza gölgesi düştü

Gül Sunal eşinin bankadaki yaklaşık 1 trilyon lirasını sahte imzayla ortak hesaba geçirmek suçundan 3 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Bilirkişi raporu Ali ve Kemal Sunal adına atılan imzaların sahte olduğunu belgeledi. Ali Sunal'ın imzasını Gül Sunal'ın attığı anlaşıldı

Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nde yaşanan trilyonluk zimmet olayında müdür yardımcısı Dilek Dizdaroğlu, 126 tasarruf sahibinin toplam 5.6 trilyon lirasını zimmetine geçirdiği iddiasıyla Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal da mağdur tasarruf sahiplerinden biri. Gül Sunal hesabından yaklaşık 1 trilyon liranın boşaltıldığını belirterek parasının iadesi için Ziraat Bankası aleyhine dava açmıştı. Zimmet olayından sonra hesapları incelemeye alan Banka Teftiş Kurulu ise Kemal Sunal, Gül Sunal ve Ali Sunal adına açılan hesapların ortak hesaba dönüştürülmesi için hazırlanan sözleşmede, "evrakta sahtecilik" saptadığını belirterek savcılığa başvurdu.

Hayrola, beni boşayacak mısın?
Gül Sunal aleyhine Kadıköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya ulaşan iki ayrı bilirkişi raporu bankanın iddialarını doğruluyordu. Bilirkişi raporuna göre Kemal Sunal'n 959 milyar 500 milyon liralık hesabı ölümünden sonra sahte imzalarla Kemal Sunal, Gül Sunal ve oğulları Ali Sunal olmak üzere 3 ortaklı müşterek hesap haline getirilmişti. Bilirkişi Kemal Sunal ve Ali Sunal adına atılan imzaların sahte olduğunu, Ali Sunal adına atılan imzanın Gül Sunal tarafından atıldığının saptandığını belirtti. Mahkeme tarafından savunması istenen Gül Sunal ise rapora itiraz etti: "Caddebostan Şubesi'nde Kemal'in benim ve oğlum Ali'nin ayrı hesapları vardı. Bu hesapları birleştirmek istedik. Kemal'in ölümünden 4 ay kadar önce şubenin müdür yardımcısı Dilek Dizdaroğlu'nun odasında üçümüz buluştuk. Kemal benden önce gelmişti. Oturduğumda sözleşmeyi uzatıp imzalamamı istedi. Hatta çok acele edince, 'Yoksa beni boşayacak mısın?' diye espri yaptım. Onların yerine imza atmadım."

Sunal'ın avukatı Yaşar Alıcı imza örneklerinin Adli Tıp tarafından incelenmesini isteyerek "Sözleşmeyi hazırlayan müdür yardımcısı Dilek Dizdaroğlu yargılanıyor. Yüzlerce sahte belge bulundu. Bu nedenle Kemal Sunal'ın ölümünden 4 ay önce yapılan işlemler banka kayıtlarına yansıtılmamış olabilir. Gül Sunal'ın beraatini istiyoruz" dedi. Duruşma, sözleşmede imzası bulunan şef İkben Keskin'in dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Gül Sunal ve Dilek Dizdaroğlu'nun "özel evrakta sahtecilik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

76 milyarlık veraset vergisi ödeyecekti
Kemal Sunal'ın yaklaşık 1 trilyon liralık hesabı ortak hesaba dönüştürülmese ölümünden sonra Gül Sunal mirası alabilmek için yaklaşık 76 milyar lira veraset ve intikal vergisi ödeyecekti. Bu vergi şöyle hesaplanıyor: 800 milyar lira için yüzde 7 oranında vergi uygulanıyor. 800 milyar-1 trilyon 480 milyon lira arasında ise yüzde 10 vergi var. 1 trilyon liranın veraset vergisini hesaplamak için önce 800 milyar liralık bölümünün hesaplanması gerekiyor. Bu da 56 milyar ediyor. Geriye kalan 200 milyarın yüzde 10'u ise 20 milyar. Yani toplam 76 milyar lira. Savcının iddiasına göre, Gül Sunal bu vergiyi ödememek için eşinin ölümünden sonra sahte imzalarla hesabı ortak hesaba dönüştürmeyi tercih etti. Ancak Dilek Dizdaroğlu bu hesabı da zimmetine geçirince Gül Sunal parayı alamadı.

Haberin Devamı