Gazete Vatan Logo

KCK'dan flaş çağrı! Büyük bir gaflet...

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Rojava ve Güney Kürdistan’daki son gelişmeler ışığında “Ulusal Kongre”nin bir an önce toplanmasının elzem olduğunu açıkladı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de yaşanan son gelişmeleri göz önüne alarak aylardır ertelenen “Ulusal Kongre”nin toplanması için tüm siyasi güçlere çağrıda bulunuldu.

Açıklamada,IŞİD tehlikesine karşı uluslararası alanda bir koalisyonun ortaya çıktığı bir dönemde Kürtler’in bu tehlikeyi ulusal birlikten yoksun olarak karşılamasının “Büyük bir gaflet olacağı” uyarısında bulunuldu.

IŞİD’in Kürt halkının yaşadığı bölgeleri tehdit ettiği belirtilen açıklamada, “Ulusal Kongre”nin bölgede barış ve istikrara büyük katkı sağlayacağı vurguladı.

KCK açıklamasında, geçen yıl dört parça Kürdistan ve yurt dışından tüm siyasi parti ve sosyal kesimlerin katılımıyla bir çalışma başlatıldığı anımsatıldı.

Çalışmaya katılanların özverili yaklaşımlarını vurgulayan KCK yönetimi, istenen temsil düzeyine ulaşılamadığını belirtti.

Haberin Devamı

2 yıl önce İmralı'da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan, tüm Kürt parti ve örgütlerin katılımıyla bir kongre yapılması için çağrıda bulunmuştu.

Çağrıya Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'den olumlu yanıt gelmiş ancak daha sonra Rojava'da KDP ve PYD/PKK'yi karşı karşıya getiren gelişmelerle birlikte kongre tarihi birkaç kez ertelendi, son olarak da belirsiz bir tarihe bırakıldı. (Kaynak: ANF)