Gazete Vatan Logo

Katili bulundu!

Şırnak'ta yaralı yakalanan 'Serdar' kod adlı PKK'lı, Yarbay Melih Gülova'nın katili çıktı

ŞIRNAK'ın Küpeli Dağı'nda yaralı yakalanan `Serdar' kod adlı PKK'lı S.Y.'nin 2007 yılında Güçlükonak İlçesi'nde Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ile üsteğmen Gökhan Yavuz'un da aralarında bulunduğu 7 askerin şehit olduğu, 21 askerin de yaralandığı olayında silah kullandığı ortaya çıktı. S.Y. hakkında 8 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis, 21 askeri yaralamaktan da toplam 480 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. S.Y. ile birlikte aynı çatışmada yakalanan İran uyruklu B.Ş.'nin de 1 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis, 120 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Küpeli Dağı Sırmalıdağ Çalakertiği Mevkii'nde 4'ü kadın 6 PKK'lının öldüğü çatışmada İran uyruklu B.Ş. ile birlikte 4 ay önce yaralı ele geçen ve Şırnak Askeri Hastanesinde tedavisi yapıldıktan sonra Diyarbakır'a getirilen 27 yaşındaki PKK'lı S.Y.'nin örgütün Küpeli Dağı özel kuvvetler sorumlusu olduğu ortaya çıktı.



İddianamede, S.Y.'nin 11 yaşındayken 1993 yılında ailesiyle birlikte Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Bağlıca Köyü'nden Irak'ın Zaho kentine göç ettikleri, buradan Mahmur Mülteci Kampı'na yerleştikleri, bu kampta Kürtçe eğitim gördüğü, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından etkilenerek 5 arkadaşıyla birlikte PKK'ya katıldığı, örgüt içinde özel kuvvetler adı verilen birime seçildiği ve çatışmalara katılmak amacıyla Türkiye'ye sızıp Küpeli Dağı'na geldiği belirtildi.

ÖLÜM SİLAHLARINDA PARMAK İZİ BULUNDU

İddianamede, PKK'lı S.Y'nin 9 Haziran 2007'de Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'ndeki Akçay 6'ıncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Piyade Bölük Komutanlığı ile Damlarca Bölük Komutanlığı arasındaki yola uzaktan kumandalı mayın döşenip Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu, er Hasan Güreşen'in şehit edilmesi eyleminde bizzat bombayı patlatan kişi olduğu olay yerinden elde edilen parmak izi örneklerinden tespit edildi. S.Y.'nin ayrıca 13 Kasım 2007 günü Küpeli Dağı'nda üsteğmen Gökhan Yavuz, Piyade Onbaşı Özkan Kılıç, erler Gürkan Soylu ve Erdem Yüce'nin şehit edilmesi ile çeşitli tarihlerde 8'i rütbeli 21 askerin yaralanması eylemlerine bizzat katıldığı ve bu eylemlerde Biksi makinalı tüfek, roketatar kullandığına dair çatışma sonrası elde edilen mühhimat artıklarındaki parmak izlerinden tespit edildi.

REKOR CEZALAR İSTENDİ

Sanığın son olarak Küpeli Dağı'nda 6 PKK'lının öldüğü çatışmada İranlı B.Ş. ile birlikte yaralı ele geçtiği, bu nedenle ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak, 7 askeri şehit etmek suçlarından toplam 8 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis, 21 askeri yaralamaktan da, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye tam teşebbüs etmek suçundan 20'şer yıl olmak üzere 420 yıl, 6 ayrı eylemde patlayıcı madde bulundurmak ve silah kullanmak suçundan da 6 kez 10'ar yıldan 60 yıl olmak üzere toplam 480 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, İran'in Xoyi şehrinde doğan B.Ş.'nin, çobanlık yaparken örgüte katıldığı, Zap Kampı'nda askeri eğitim aldıktan sonra Gabar Dağı'na geldiği, 6 PKK'lının öldürüldüğü çatışmada kendisinin ise sağ ele geçtiği, taşıdığı kalaşnikofla 5 askeri yaraladığı için 5 kez adam öldürmeye teşebbüs ve silah kullanmak suçundan 120 yıl hapis, ayrıca ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. 2 PKK'lının da yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberin Devamı