Gazete Vatan Logo

Katar yeni fırsat kapısı olacak

Türkiye ve Katar arasında ekonomik işbirliği kapsamında 18-20 Nisan arasında Katar’da düzenlecek “EXPO Turkey by Qatar” tanıtım toplantısı Doha’da gerçekleştirildi.

Katar yeni fırsat kapısı olacak

ToplantıYa katılan Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt ve Katar Ulusal Kongre Merkezi CEO’su Abdul Aziz Al Emadi, Katar’ın Türkiye için bir çıkış kapısı olduğuna vurgu yaptı. Türk ve Katarlı firmalarIn ortak iş yapmaları için zemin hazırlayı hedeflediklerini belirten Hakan Kurt, EXPO Turkey by Katar’ın bölgeye ve Afrika’ya kolay ihracat yapabilmesi için Doha’yı merkez olarak kullanmasının çok önemli olduğunu söyledi. Kurt, “Katar, kültürünü yaşatan, koruyan, tarihsel birlikteliğimizin olduğu bir ülke. İş dünyasına çağrım, çok önemli fırsatlar var. Türkiye ile Katar kendi kabiliyetlerini birleştirerek üçüncü ülkelerle kolaylıkla iş yapabilirler” diye konuştu.

Türk Lirası kullanılabilir

Fuar ile iki ülke ve işletmeler arasında ihtiyaç duyulan stratejik ortaklığın kurulmasını ve gelecekteki ekonomik fırsatların önünün açılmasını beklediklerini belirten Abdul Aziz Al Emadi, “Al Emadi de Türkiye’nin sanayi, iletişim, gıda konusunda çok gelişmiş olduğunu, bu tecrübesini üçüncü ülkelere aktarmayı istediklerini ifade etti Abdul Aziz Al Emadi, yerel para birimleriyle ticaret yapılmasına ilişkin soruya, “Biz bunu teşvik ederiz. Biz serbest piyasalarda çalışıyoruz. Bu alanda şöyle bir çözüm önerebiliriz, ‘Biz Katarlı işadamları olarak Türkiye’ye gittiğimizde TL’yi kullanalım’ diyoruz. Çünkü TL ile ticaret yaparsak TL’yi desteklemiş oluruz ve bunun önemli bir politika olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Öte yandan Hakan Kurt, son 10 yılda Katarlı otorite ve iş adamlarının Türkiye’ye yaptığı doğrudan yatırımın 19 milyar dolar olduğunu belirterek, “Ticarette milyar dolarlara çıkamadık. Ticaret hacmimiz 770 milyon dolar seviyesinde” dedi.

Haberin Devamı