Gazete Vatan Logo

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani Ankara'da

Dün akşam Türkiye'ye gelen Katar Emiri Hamad Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani Türkiye'ye geldi. Katar Emiri Al Sani'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi törenle karşıladı. Şeyh Temim'le baş başa görüşecek Erdoğan, heyetlerarası çalışma yemeğine ve anlaşmaların imza törenine katılacak.

Katar Emiri Al Sani Türkiye'de Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani dün akşam saatlerinde Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak Türkiye'ye gelen Sani'yi Esenboğa Havalimanı'ndaki şeref salonunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Emir Al Sani'nin ikili, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı görüşmelerin ardından Cuma günü ülkeden ayrılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada iki dost ve kardeş ülke arasındaki ilişkileri kurumsal çerçeveye kavuşturarak, en yüksek seviyeye çıkarmayı amaçlayan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin tesisi hakkındaki Ortak Siyasi Bildiri'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani arasında imzalanmasının öngörüldüğü belirtilmişti

Haberin Devamı