Gazete Vatan Logo

Kartopu cinayetinin zanlısı uyuşturucudan sabıkalı!

Kartopu cinayetinin zanlısı uyuşturucudan sabıkalı!

Küçükçekmece’de taksisine kartopu atan 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ’ın feci şekilde can vermesine neden olan taksici Özhan G. yakalandı. Taksicinin ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ndan poliste kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da kar yağışının etkili olduğu geçen perşembe akşamı arkadaşlarıyla kartopu oynayan 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ, arabasına kartopu attıkları için kendilerini kovalayan taksiciye yakalanmamak için E-5’e kaçmış ve yoldan geçen bir aracın altında kalarak yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul polisi, görgü tanıklarının ifadeleri ve çevrede elde edilen kamera görüntülerini incelemeye aldı. Kamera görüntülerinde olay saniye saniye yer alırken, polis taksicinin kimliğini tespit etti. Küçük çocuğun ölümüne neden olan taksici Özhan G., dün gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Özhan G., ifadesinde çocuğu E-5’e kaçarken görmediğini iddia etti. Taksici verdiği ifade de ise, “Ben o civardayken yarım saat önce 10-15 çocuk kartopu oynuyordu. Bana kartopu attılar. Bende inip onlara kızdım. Onlardan birini tokatladım. Sonra ayrıldım” dedi. Küçük Yusuf’un kovalaması ile ilgili çelişkili ifade veren taksicinin, olay yerinden ters yola girerek kaçtığı belirlendi. Yapılan soruşturmada da taksicinin “Uyuşturucu madde kaçakçılığı”dan poliste kaydı olduğu belirlendi. Soruşturmanın ardından taksici Özhan G. Küçükçekmece Adliyesi’ne gönderildi. Küçük çocuğa E-5 üzerinde çarpan aracın sürücüsü de olaydan sonra teslim olmuş ve adli kontrol verilerek serbest bırakılmıştı.


Yusuf Salih Özdağ‘ın öldüğü yerin yakınında toplanan arkadaşları olayı protesto ederek, katil taksicinin bir an önce yakalanmasını istemişti. Polisin dün yakaladığı taksici Özhan G. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı