Gazete Vatan Logo

Kartal yükselişte

70 firmanın yaklaşık 10 bin konut geliştirdiği Kartal, yoğun rekabete rağmen satış hızıyla dikkat çekiyor. İş GYO Genel Müdürü Tanes, “6 ayda satışlarımız arttı ve % 50’yi aştık” dedi.

Kartal yükselişte

Gayrimenkul sektörünün hızla geliştiği ilçelerden biri olan Kartal’da birçok konut projesi inşa ediliyor. Kuzey Marmara Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi gibi yatırımlarla ulaşım avantajı kazanan ilçede, 70 firma 10 bine yakın markalı konut geliştiriyor. Kartal’da Manzara Adalar projesini inşa eden İş GYO’nun Genel Müdürü Turgay Tanes, Kartal’daki projelerin bölgenin gelişimine katkı sağladığını ancak sıkı rekabet yaşandığını belirterek, “Bu rekabete rağmen yoğun talep de var” dedi. Manzara Adalar projesinde son 6 ayda satışlarının hızlandığını vurgulayan Tanes, “Kartal’a Haziran 2015’ten itibaren ciddi bir tüketici ilgisi var. Satışlarımız yüzde 50’yi aştı ve bu artış iki seçime rağmen yaşandı. Rekabete rağmen iyi bir seviyeye geldik” dedi.

Kartal algısı değişti

Kartal’ın çarpık yapılaşmaya sahip imajının değişmeye başladığının anlatan Tanes, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi projeleri ve bu yatırımlara bağlantılı gerçekleştirilen diğer yapılanmalar bir bütün olarak düşünüldüğünde bölge kalkınıyor. Kartal algısı artık tamamen değişti. Ayrıca Bağdat Caddesi, Acıbadem ve Koşuyolu’nda yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ve Ataşehir’de artan yoğunluk o bölgedeki insanları Kartal’a çekiyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişim ve burada artan çalışan nüfus da Kartal’a ilgiyi artıyor.”

Haberin Devamı

Ödeme planı etkiledi

Manzara Adalar’da yakaladıkları satış hızında sundukları farklı ödeme planlarının da etkili olduğunu ifade eden Tanes, şunları söyledi: “Konut satışları incelendiğinde satışların yüzde 32’sinin banka kredisi, yüzde 68’inin de diğer yöntemlerle yapıldığı görülüyor. Eskiden bu oranlar birbirine yakın olurdu. Konut kredisi faiz oranları nedeniyle tüketiciler diğer yöntemlere yöneliyor. Bizim projemizde de kendi sunduğumuz ödeme planına ilgi daha çok oldu. İş GYO’nun finansal yapısı güçlü olduğu için farklı ödeme modelleri sunabildik.”

143 milyon TL’ye yeni arsa aldı

TURGAY Tanes, İş GYO’nun şu anda Nef ile birlikte Topkapı’da inistanbul, Kartal’da Manzara Adalar ve İzmir’de Ege Perla projelerine devam ettiğini ve bu projelerde satışta bulunan 4 bin konuttan 1.700 adet kaldığını söyledi. Arsa stoklarından da söz eden Tanes, “Şu anda Kısıklı’da 32 bin metrekarelik bir arsamız bulunuyor. 2 ay önce de Alarko’dan Tuzla’da 63 bin metrekarelik bir arsa aldık. 143 milyon liraya aldığımız arsada önümüzdeki yıl için bir proje çalışacağız” diye konuştu. Tanes, İş GYO’nun şu anda yıllık 50 milyon dolar kira geliri olduğunu, bunun 2018’e kadar 110 milyon dolara çıkacağını belirtti.

Haberin Devamı

Metrekare fiyatı 5-6 bin lira arasında

MANZARA Adalar’ın inşaatında 5’inci kata kadar gelindi. 2018 yılında teslim edilecek projede metrekare fiyatları 4 bin 500-5 bin lira aralığından 5 bin-6 bin lira aralığına çıktı. Üçü konut, ikisi ofis olmak üzere toplam beş blok ve butik bir alışveriş merkezinden oluşan projede 975 ünite yer alıyor. Projenin 2+1 tipindeki örnek dairesi de satış ofisinde sergileniyor.