Gazete Vatan Logo

Karasevda operasyonu

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Şehitler Mahallesi’nde yaşayan E.M., 31 Ağustos akşamı ailesiyle bayram ziyareti için babaanne ve dedesinin Saruhanlı ilçesindeki evine gitti. Ailesiyle gece orada kalan E.M, sabah yatağında bulunamadı.

Karasevda operasyonu

Çocuklarının hayatından endişe eden anne Gülziye ve baba Selman M., Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulundu. Ekipler, telefon sinyalinden en son İzmir Bayraklı’da olduğunu tespit etti. E.M.’yi kaçırdığı öne sürülen A.A.’nın akrabaları üzerinde duran ekipler, Bergama, Buca ve Menderes ilçelerinde bulunan akrabalarının evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi, Menderes’teki akrabası M.Y. gözaltına alındı. Sorgulanan M.Y. ifadesinde E.M. ve A.A.’nın bir gece kendisinde kaldığını sonra da Buca’ya götürdüğünü ve A.A.’nın halasına bir kafede teslim ettiğini itiraf etti. Polis, halanın erkek arkadaşı R.Y. ile kafeye geldiğini belirledi. Bunun üzerine R.A.’nın evine yapılan baskında iki genç bulundu.

E.M. ve A.A. ifadelerini alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirildi. E.M. ve A.A.’nın aynı köyde yaşadıkları ve bir düğünde tanıştıktan sonra arkadaşlıklarını ilerlettikleri öğrenildi. E.M.’nin bulunduğu öğrenen Selman ve Gülziye M. çifti İzmir’e geldi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.M. ve A.A. dün adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı