Gazete Vatan Logo

Karadeniz’de PKK bitiyor

Doğu Karadeniz kırsalında güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlar sonucu bölücü terör örgütü PKK ağır darbeler aldı ve bölgedeki faaliyetleri tamamen bitirilme noktasına geldi.

Karadeniz’de  PKK bitiyor

Önceki akşam saatlerinde Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi kırsalında üç kişi oldukları belirlenen terörist grup ile yaşanan temasın ardından arama tarama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştı. Kaçan bölücü örgüt mensuplarının yakalanması için kobra tipi helikopterler ve İHA’ların hava, arama köpeklerinin de karadan sağladığı destekle operasyon sürdürülüyor.

O gruptan üç kişi kaldı

Geçen günlerde Kürtün ilçesinde öldürülen PKK’nın sözde Karadeniz sorumlusu “Zeynel” kod adlı Mehmet Yakışır liderliğinde bölgede bulunan gruptan geriye üç kişinin kaldığı tahmin ediliyor. İki yıldır devam eden ve halkın da destek verdiği operasyonlar sonucu örgüt mensupları kıskaca alınırken, zor durumda kalan terörist grup hızla çözüldü. Geçen yıl Giresun kırsalında açlığa ve zor şartlara dayanamayan iki PKK’lı örgütten kaçarak teslim olmuştu. Bu yıl haziran ve temmuz ayında Giresun ve Gümüşhane kırsalında yoğunlaşan operasyonlarda da Güce ilçesinde 2, Kürtün ilçesinde de 2 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri, Kürtün ilçesinde 14 Temmuz tarihinde iki PKK’lın öldürüldüğü çatışma bölgesinde bulunan kan izlerinden bir örgüt üyesinin de yaralı olarak kaçtığını belirledi.

Haberin Devamı

Erzurum’daki sığınak bulundu
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 16 Temmuz günü Şenkaya ilçesi Köroğlu Mahallesi kırsalında yürüttüğü operasyon sırasında yapılan arazi arama tarama faaliyetlerinde sığınak bulundu. Teröristlerin kullandığı tespit edilen sığınakta yapılan aramada, 500 gram plastik patlayıcı, 12 elektrikli fünye, 2 piknik tüpü ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Malzemeler ve sığınak imha edildi.