Gazete Vatan Logo

Karadeniz'de blues rüzgârı

Efsane blues sanatçısı Joe Louis Walker'dan, Trabzon'da 'Estarabim' şarkısı...

Bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Blues Festival kapsamında Anadolu’yu gezen efsane blues sanatçısı Joe Louis Walker, Karadeniz ayağında tulumlu kemençeli 'Estarabim' söyleyerek izleyicisine sürpriz yaptı.

24. Blues Festival, Karadeniz turunda sürpriz yaşattı. Çağımızın en önemli blues sanatçılarından Joe Louis Walker, Anadolu turu kapsamındaki duraklardan Trabzon'da blues severlere enfes bir ziyafetin ardından sürpriz yaptı. Walker, 'Estarabim'i söyledi. Walker'a sahnede bu kez Karadeniz'in yerel müzik dokusunun başta gelen enstrünmanlarından kemençe ve tulum da eşlik etti. Müzikseverlerin coşkuyla dinlediği performans, Trabzon dinleyicisine unutulmaz anlar yaşattı.
R&B ve soul müziği Delta kökleriyle birleştirerek çağdaş blues’a farklı bir yorum katan vokal ve söz yazarı Jimmy Burns'ün içinde gitarist David Antonio Herrero, bas gitarist Ari David Seder ve davulcu Andrew Terrill Thomas'ı da bulunduran 'Jimmy Burns Band' ekibi de Walker'dan önce sahne alarak blues müzikte doyumu yüksek anlar yaşattı. Trabzonlu dinleyicinin yoğun ilgi gösterdiği konser de, 'kadife sesli' yorumcu Katherine Davis de bilinen blues eserlerini yorumladı.
1 Kasım'da Denizli'den yola çıkan grup, son konserlerini 26 Kasım'da Edirne'de verecek. Öncesinde ise Karadeniz'de Samsun'a da uğrayıp, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'ye uğrayacak.

Haberin Devamı