Gazete Vatan Logo

Karaca son yolculuğuna uğurlandı

Kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden sanatçı Cem Karaca, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Cem Karaca için Üsküdar Seyit Ahmet Yesevi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Tören nedeniyle cami içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik Kuvvet polislerinin de cami çevresinde önlem alması dikkat çekti. Cenaze törenine katılımın yoğun olduğu gözlenirken, sanatçının sevenleri, tören boyunca gözyaşı döktü.

Törene katılanlardan Cahit Berkay, "Cem de gece yarılarına kadar şarkı söylemesini bilirdi ama küstürüldü. Yaşarken gerçek değeri bilinmedi. Onun dile getiremediklerini ben konuşacağım. Bir insanın kıymeti, öldükten sonra anlaşılıyor" dedi.

Bulutsuzluk Özlemi Grubu'nun solisti Necat Yavaşoğulları ise büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Yalnız bırakılmadı çünkü o ermiş bir insandı. Zaten sanatçı kişiliği çok büyüktü. Halkına küsecek bir insan değildi. Medyaya biraz küstü çünkü medya onun değerini bilemedi" diye konuştu.

Cem Karaca'nın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlar üzerine alındı. Tören sırasında, sanatçının vasiyetinde istediği gibi alkışlar yerine tekbir sesleri yükseldi. Karaca'nın yakınları, namazın ardından hep bir ağızdan tekbir getirdi. Cenaze, tekbirler eşliğinde omuzlar üzerinde mezarlığa kadar götürüldü.

Törene sanatçının ikinci eşi İlkim Karaca, eski eşi Sevda Karaca, oğlu Emrah Karaca'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Moğollar grubunun üyeleri, Erkin Koray, Fedon, Edip Akbayram, Sezen Cumhur Önal, Erol Büyükburç, Haluk Levent, Erol Evgin, Mahsun Kırmızıgül, Yavuz Bingöl, Bedri Baykam, Zeki Alasya, Ali Rıza Binboğa, Bulutsuzluk Özlemi grubunun üyeleri başta olmak üzere çok sayıda sanatçı ve sevenleri katıldı.

Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde dün sabah kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Cem Karaca'nın cenazesi, törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda babası Mehmet İbrahim Karaca'nın yanına defnedildi.

Haberin Devamı