Gazete Vatan Logo

Kar tatilinde DYK ek ders ücreti kesilir mi?

Kış çetin yüzünü göstermeye başlayınca, pek çok ilde okullar tatil edilmek zorunda kaldı. Kar tatili öğrenciler için sevindirici olsa da öğretmenlerin aklında başka sorular var. Kar tatili sebebiyle eğitim-öğretime ara verilmesi üzerine öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ne olacağı merak konusu oldu. Peki kar tatili olduğunda Destekleme ve Yetiştirme Kurs (DYK) ek ders ücretleri ödenecek mi?

Kar tatilinde DYK ek ders ücreti kesilir mi?

Öğretmenler kar tatili sebebiyle dinlenme imkanı buldu ancak tatilin ay sonunda maaşlara nasıl yansıyacağı konusu da kafaları karıştırıyor. MEB'in konuyla ilgili kararını merak eden öğretmenler için kar tatili sebebiyle okullar kapandığında Destekleme ve Yetiştirme Kurs (DYK) ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

KAR TATİLİNDE DYK EK DERS ÖDENECEK Mİ?

Farklı tarihlerde konuyla ilgili olarak MEB'den görüş isteyen İl ve İlçe Milli eğitim Müdürlüklerine gelen cevap yazılarında, kar tatili olduğunda DYK ek ders ücretinin ödeneceği anlaşılmaktadır. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazının son kısmında, "... ilinizde bulunan eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin kar yağışı nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği söz konusu iş günlerinde destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında fiilen yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği değerlendirilmektedir.“ ifadesi yer almaktadır.

Haberin Devamı

MEB'in açıklamasından yola çıkılarak Destekleme ve Yetiştirme Kursları kar tatiline denk gelen öğretmenlere DYK ücretlerinin kesinti yapılmadan eksiksiz olarak ödeneceği anlaşılmaktadır.