Gazete Vatan Logo

Kar hasreti izdihamı

Türkiye’nin birçok bölgesi en kurak 50 yılı yaşarken kara hasret kalan vatandaşlar kış turizmi tesislerini hafta sonları dolup taşırıyor

Kar hasreti izdihamı

Türkiye’nin en önemli kayak ve kış turizm merkezi Uludağ’da, hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Tatilciler, pistlerde kayak, kızak ve snowboard yaparak karın keyfini çıkartırken bazıları da kar topu oynadı. Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, oteller bölgesinde kar kalınlığı 92 santimetre ölçüldü. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 5, en yüksek sıfırın altında 4 derece olduğu Uludağ’da kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Ilgaz da doldu taştı

Ilgaz Dağı’ndaki kayak merkezinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Kastamonu ile Çankırı arasında bulunan ve Batı Karadeniz’in en yüksek dağlarından olan Ilgaz Dağı, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini cezbediyor. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında gösterilen Ilgaz, kış mevsiminde pek çok tatilcinin uğrak yerleri arasında bulunuyor. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, 1850 rakımda, doğal güzellikler arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçiriyor.