Gazete Vatan Logo

Kar belimizi geçti yakıt bitti, donarak öleceğiz burada!

Önceki gün kar yüzünden Afyonkarahisar-Ankara-Konya karayolu çift yönlü kapandı

Ekipler, yolu ancak 24 saat sonra açabildi. Araçlarında mahsur kalanlar, 24 saat hem soğuktan hem korkudan tir tir titredi! Afetzedeler, twitter ve facebook aracılığıyla yaşadıkları kabusu an be an anlattı...

Yoğun kar yağışı, Türkiye’nin ortası ve doğusunu esir aldı. Yüzlerce köy yolunun yanı sıra ana arterler ve karayolları da kar yüzünden kapandı. Bunlardan biri de Afyonkarahisar-Ankara-Konya karayollarıydı. Önceki gün saat 14.00 sıralarında itibaren Emirdağ-Afyonkarahisar Karayolu’nun 18’inci kilometresinde kalan araçlara ancak dün saat 10.30’da ulaşılabildi. Yolda trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken, trafik ekipleri zincirsiz araçların geçişine izin vermedi.

Kumanya gönderildi

Afyonkarahisar- Ankara Karayolu’nun 40’ıncı kilometresinde ise buzlanma nedeniyle araçların Ankara yönüne geçişine izin verilmedi. Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesi girişinde de çok sayıda araç mahsur kaldı. Yaklaşık 24 saat boyunca İscehisar’da bekleyen sürücüler, araçlarında ısınmaya çalıştı. Araçlarını sürekli çalışır durumda bırakan birçok araç sürücüsünün yakıtları bitti. Bölgeye tankerle akaryakıt, vatandaşlar için de kumanya gönderildi. Afyonkarahisar-Ankara karayolunun Gebeceler Kavşağı’nda bulunan trafik ekipleri, araçların geçişine izin vermedi. Saat 15.00 sıralarında Afyonkarahisar- Ankara- Konya karayollarında tek şeritten aracın geçişine izin verilmeye başlandı. Karayolları 31’inci Şube Şefliği’nin 24 saat süren çalışmalarının sonunda yol kısmen açılırken, yolda saat 15.00 itibariyle çok sayıda aracın bekletildiği bildirildi.

‘Kurtarın bizi’ çığlıkları

Yolda mahsur kalanlar, twitter ve facebook gibi sosyal medya aracılığıyla yaşadıkları zorlukları anlattı, uzun kuyrukların fotoğraflarını paylaştı. Mahsur kalanlardan Zafer Cebe çok zor durumda olduklarını söyledi. Antalya’ya balık götürdükten sonra Samsun’a dönmek isterken dün (cuma) öğle saatlerinde mahsur kaldıklarını belirten Cebe “Yol çift yönlü kapandı. Araçlarımızdaki yakıt bitti. Bazı arabalarda bebekler var. Yiyecek yok. Araçların kapıları bile açılmıyor. Dışarıda belimize kadar kar var. Hareket edemiyoruz. Bir an önce yiyecek ve yakıt ulaştırılmalı” diye dert yandı.

‘KEPÇE’BULANS!

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yolu kardan kapalı bulunan Mağara köyünde hastalanan 63 yaşındaki Abdullah Aşan, battaniyeye sarılarak konulduğu iş makinesinin kepçesinde hastaneye götürüldü. Aşan’ın solunum yollarından rahatsızlandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KEPÇEYE ÇIĞ DÜŞTÜ: Tunceli’nin Ovacık ilçesinde de mahsur kalan 2 vatandaşın yardımına giden kepçenin üzerine çığ düştü. Kepçede bulunan 2 personel, mahsur kalan vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Yardıma gittiler kurtarılmayı beklediler!

GAZETECİLER MAHSUR KALDI: Tunceli-Erzincan karayolu, 8 ayrı noktada çığ düşmesi sonucu önceki gün saat 14.00’te ulaşıma kapandı. Karayolunda araçlarında mahsur kalan, aralarında 7 gazetecinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, saatlerce süren yoğun çalışmalar sonucu kurtarıldı. Tunceli- Erzincan karayoluna Türkiye’nin en büyük çığının düştüğünü kaydeden Karayolları ekipleri, 20 saatlik çalışmadan sonra yolu tek şeritten trafiğe açabildi.

ÖĞRETMENLER KURTARILDI: Malatya’da ise dün sabah servis minibüsüyle görev yaptıkları köylere giderken yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 14 öğretmen, yaklaşık 15 saat sonra İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.

BİNGÖL’DE HAYAT DURDU: Bingöl’ü etkisi altına alan yoğun kar yağışı kentte hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde yer yer 1, yüksek kesimlerde 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle, elektrik nakil hatlarındaki arızalar meydana gelince kentin büyük bölümüne önceki geceden beri elektrik verilemedi. Bingöl’ün Genç ilçesi Güzellere köyüne cenaze götüren ve yolda mahsur kalan 40 kişilik araç konvoyu karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışması sonucu önceki gün 21.00 sıralarında kurtarıldı.

MUŞ´TA 240 KİŞİYİ KURTARMA SEFERBERLİĞİ: Muş kent merkezinde kalınlığı 1.5 metreyi aşan kar yağışı, kırsal alanda ve şehirlerarası ulaşımı felç etti. Muş ile Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne giden karayolunda mahsur kalan yaklaşık 240 kişiyi kurtarmak için ekipler seferber oldu. Karayolları ve köy yollarını ulaşımı kapatan kar sebebiyle çok sayıda araç ve insan mahsur kaldı.

Haberin Devamı