Gazete Vatan Logo

Kar, öğrenciye tatil çalışana uyarı getirdi

Yeni soğuk hava dalgası ve kar yağışı nedeniyle İstanbul, Bursa Erzurum, Kars ve Ardahan'da okullar tatil edildi. İşe gitmek zorunda olanlarsa dikkatli olun diye uyarılıyor

Doğu Anadolu'da önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sabaha dek sürdü. Kar yağışı nedeniyle Kars ve ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar dün ve bugün tatil edildi. Erzurum merkez ve Aşkale ilçesinde eğitime pazartesi gününe kadar, Ardahan, Damal, Çıldır, Posof ve Hanak ilçelerinde ise dün ve bugün ara verildi. Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde de okullar dün tatil edildi. Bölgede, hava şartlarına göre bugün durum değerlendirmesi yapılarak tatilin uzatılabileceği bildirildi.

Yollar kapalı
Karlıova'da önceki geceden beri etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden ilçenin 40 köyle bağlantısı kesildi. Aralıksız kar yağışının yanı sıra şiddetli fırtına yüzünden ilçe halkının zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması gerektiği belirtiliyor. Bingöl-Erzurum karayolu da ulaşıma kapandı ve bu nedenle birçok araç ilçeden çıkamadı.

Erciyes'te kar
Kayseri'deki soğuk hava önceki gece kar yağışıyla birleşince Erciyes Dağı'nda kar kalınlığı 1 metre 85 santime ulaştı. Akkışla ve Kocasinan ilçelerinde 4 köy yolu ulaşıma kapandı. Sürücüler, Kayseri-Malatya, Kayseri-Kahramanmaraş yollarında, aralıklı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle uyarıldı.

Doğu Karadeniz
Doğu Karadeniz Bölgesi'nin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 390 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri, kar yağışı nedeniyle Bayburt'ta 159, Artvin'de 82, Rize'de 65, Trabzon'da 51 ve Gümüşhane'de 33 olmak üzere toplam 390 köy yolunun ulaşıma kapandığını açıkladı. Toplam uzunluğu yaklaşık 4 bin 700 kilometreye ulaşan kapalı köy yollarının açılması için 64 ekibin, 80 kamyon, 16 kar makinesi, 83 greyder ve 30 dozerle çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde önceki gece başlayan kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini artırarak sürdüreceği, yarından itibaren sahil kesiminde de bazı yerlerde kar ve karla karışık yağmurun görüleceği kaydedildi.

Yağış devam edecek
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tespitlerine göre kar kalınlığı Ağrı'da 32, Kars'ta 28, Erzurum'da 20, Ardahan'da 15, Erzincan'da 10 santimetreyi buldu. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1 metreyi aştığını hatırlatan uzmanlar, kar yağışının sürmesini beklediklerini bildirdi. Gecenin en düşük sıcaklığı Erzurum ve Ardahan'da - 6 derece olarak gerçekleşti.

Kar yağışının kent içi ulaşımı olumsuz yönde etkilediğini hatırlatan Karayolları 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum-Bingöl, Erzurum-Artvin, Kuzey Çevre Yolu ve Karayazı-Göksu yollarının ulaşıma kapandığını açıkladı. Erzurum'da 757, Erzincan'da 219, Kars'ta 136, Ardahan'da 112, Ağrı'da 93, Iğdır'da 10 köyün merkezlerle bağlantısının kesildiğini kaydetti.

Haberin Devamı