Gazete Vatan Logo

Kapkaç baronu 300 bin dolara pasaj alacaktı

125 adamıyla birlikte yakalanan kapkaç çetesi lideri Fırat Delibaş DGM'de "otoparkçıyım" dedi. Delibaş'ın kapkaçtan yaptığı servetle 300 bin dolara pasaj almak için anlaştığı belirlendi

İstanbulluların kabusu olan kapkaç çetesine yönelik operasyonlarda 125 adamıyla birlikte yakalanan Fırat Delibaş, polisteki sorgusunda "susma hakkını" kullanarak ifade vermedi ancak 4 gün sonra çıkarıldığı istanbul DGM'de konuştu. "Çıkar amaçlı çete kurup yönetmedim, kimseyi gaspa azmettirmedim" diyerek hakkındaki suçlamaları reddeden Fırat Delibaş, İstanbul DGM'de verdiği ifadesinde kapkaççı değil otoparkçı olduğunu söyledi: "Taksim Dolapdere'de Elektrik Kurumu yanındaki otoparkı işletiyorum. Daha önce 'çete' suçundan tutuklandım. Tahliye oldum. Geçmişte yankesicilik olaylarına karışmıştım. Ancak o işleri bıraktım. Benimle birlikte yankesicilik yapan kişileri uyardım. Onlar da artık yankesicilik yapmıyorlar. Doğu'dan gelen çocuklara uyuşturucu sattırıp, hırsızlığa teşvik ettiğim doğru değildir. O işi başkaları yaptırıyor."

Plakçıları tehdit etmedim
İstanbul Plak'ın sahiplerini tehdit etmediğini kaydeden Fırat Delibaş, "Cengiz İmren İstanbul Plak'la yaptığı anlaşma gereği para almış. Ancak Kral TV yöneticilerinden Erol Köse, İstanbul Plak'ın sahipleriyle arası bozuk olduğu için İmren'in küplerini Kral TV'de göstermek istemeyince Cengiz İmren anlaşmayı feshetmek istedi. Bunun üzerine İstanbul Plak'ın sahibi Mehmet ve Mustafa Söğütoğlu ile görüştüm. Aralarında anlaştılar. Kendilerine 50 bin dolar para verdik. Kalan 110 bin doları daha sonra verecektik. Ancak parayı bulamadık. Cengiz İmren de İstanbul Plak'la yeniden anlaştı. Ben bu olay sırasında İstanbul Plak'ın sahiplerini tehdit etmedim" diye konuştu.

Çete üyesi olduğu gerekçesiyle ifade veren Mehmet Şerif Güren ise sorgusunda Delibaş'ın 300 bin dolara bir pasaj almak istediğini anlattı: "Fırat Delibaş'ı Taksim Talimhane'deki otoparkın işletmecisi olarak tanırım. Benim bekçilik yaptığım Sadabat'a talip oldu. Bu konuda görüşmek için patronum Orhan Martı'mn evine Fırat ile birlikte gittik. Orada görüştük. Patronum bana Fırat'ı tanıyıp tanımadığın sorunca tanıdığımı söyledim. Sadabat, içinde 14 dükkan bulunan pasaj niteliğinde bir yerdir.

20 milyar kapora iade edildi
Bu yer için patronum Orhan 300 bin dolar istedi. 280 bin dolara anlaştılar. Bu konuşmadan 15-20 gün geçtikten sonra 20 milyar kapora getirdi. Bunu Orhan Martı'mn evine bıraktım. Aradan 15-20 gün geçtikten sonra Orhan Martı beni aradı ve Fırat Delibaş'ın ne karara vardığını sordu, ben de parayı bulmak için uğraştığımı söyledim. Aradan 2-2.5 ay kadar geçti. Ancak parayı temin edemedikleri için almadılar. Orhan Martı'da kaporayı Fırat Delibaş'a iade ettiler."

Haberin Devamı