Gazete Vatan Logo

Kapıkule'de 12 kilometre TIR kuyruğu

Kapıkule'de 12 kilometre TIR kuyruğu

EDİRNE’de Kapıkule Sınır Kapısı yurt dışına çıkmak isteyen TIR’lar 12 kilometre kuyruk oluşmasına neden oldu. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 240 TIR çıkış yapmak 6 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ihracat yüklerini hafta başına yetiştirmek isteyen yaklaşık 500 TIR, Kapıkule Sınır Kapısı’nda 12 kilometre kuyruk oluşturdu. Kapıkule TIR Parkı’nda ise yaklaşık 400 TIR çıkış yapmak için sıra bekliyor.

İstanbul’dan aldığı tekstil yükünü Almanya’ya götürmek için yola çıkan TIR sürücüsü Ecevit Gasanya, nedeni bilmeden her seferinde Kapıkule önünde uzun kuyruklar oluştuğunu ifade ederek, "Gelip sıraya girip diziliyoruz. Neden olduğunu bilmeden, kurbanlık koyun gibi burada bekliyoruz. Yükümü Pazartesi teslim etmem gerek. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi. Almanya’ya yük taşıdığını kaydeden TIR sürücüsü Şaban Güner ise "Bize neden beklediğimizi söyleyen yok. Tek söyledikleri, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığı. Bulgar tarafının yavaş çalıştığı. Bizim çilemiz bitmez" diye konuştu.

Haberin Devamı

HAMZABEYLİ SINIR KAPISI’NDA 6 KİLOMETRE KUYRUK

Edirne’de Bulgaristan’a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli’de 240 TIR aracı çıkış yapmak için yaklaşık 6 kilometre kuyruk oluşturdu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri kuyrukların Bulgaristan’ın yavaş çalışması nedeniyle meydana geldiğini ifade etti.