Gazete Vatan Logo

Kamuda memur alımı!

İşte memur alımı yapacak o birimler...

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ana hizmet birimlerinde (merkez teşkilatında) istihdam edilmek üzere sınavla, 29 sanayi ve ticaret uzman yardımcısı alacak. Sınav, sözlü olarak tek aşamada 7-10 Haziran 2011 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek. En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunlarından 10, hukuk fakültesi mezunlarından 4, mühendislik fakülteleri mezunlarından ise 2 bilgisayar, 2 endüstri, 1 elektrik, 4 elektrik-elektronik, 6 makine olmak üzere toplam 15 mühendis alınacak. Sınava en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri, elektrik, elektrik-elektronik ve makine mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar katılabilecek.

ÖSYM tarafından 27–28 Haziran 2009 veya 10–11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunları için KPSS P73, hukuk fakültesi mezunları için KPSS P97,mühendislik fakülteleri mezunları için KPSS P3, puan türünden 75 veya üzerinde puan almış olmakta adaylarda aranacak şartlar arasında yer almakta.

Ayrıca adayların İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinde 2006 yılı ya da daha sonra yapılan Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) veya dengi sınavlardan en az (C) düzeyinde başarılı olmaları da istenecek. Başvurular, 13 Mayıs 2011 günü mesai saati bitimine kadar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Personel Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta ile yapılabilecek. Adaylar detaylı bilgiyi www.sanayi.gov.tr İnternet adresinden temin edebilecekler.

AKADEMİK PERSONEL ALIMLARI

Öte yandan Ankara, Muş Alparslan ve İstanbul Doğuş Üniversitesi Rektörlükleri, çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere öğretim üyesi alacak. Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü, fen edebiyat fakültesinin iletişim bilimleri bölümü ile İngiliz ve Dili edebiyatı bölümleri için tam günlü statüde 2 profesör alımında bulunacak. Adaylar başvurularını 15 gün içinde şahsen, Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne yapacaklar.

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli birimlerde görevlendirilmek üzere öğretim üyesi alacak. Başvurular 15 gün içinde Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğüne yapılacak. Ayrıntılı bilgi Üniversitenin http://www.alparslan.edu.tr. Web sayfasından temin edilebilecek.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Öte yandan Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ise 1 profesör, 25 yardımcı doçent alımında bulunacak. Profesörlerin atamaları daimi statüye göre yapılacak. Adaylar başvurularını 15 gün içinde şahsen Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne yapacaklar. Başvurular 15 gün içinde http://www.ankara.edu.tr adresine yapılabilecek.

Haberin Devamı