Gazete Vatan Logo

Kamu, makineler arası dili keşfetti

Şirketlerde teknoloji kullanımı her geçen gün artıyor. Sadece 2014’ün ilk yarısında 5 binin üzerinde şirket Akıllı Bulut, Mobil Pazarlama, Akıllı Enerji, Akıllı Faks, Video Konferans, İşin Cebinde Çalsın, gibi çözümlerle işlerini tamamen mobilden yönetme yoluna gitti. Büyük ilgi gören Araç Takip çözümünde, 500 bin adet araca ulaşıldı ve bu alanda Türkiye Avrupa’da ilk sıraya yükseldi.

Turkcell, teknolojik dönüşüm yolunda şirketlere destek olmak amacıyla 3 yıl önce hayata geçirdiği “Akıllı Şirket” vizyonu ile aldığı yolu açıkladı. 3 yıl önce “Akıllı Şirket” skorları üzerinden şirketlerin teknoloji kullanımını ölçümleyerek Türkiye’nin “Akıllı Şirket” haritasını çıkaran Turkcell, bu süre zarfında 30 ilde 50 binin üzerinde kurumsal müşterisiyle birebir temasa geçti. Anadolu’yu adım adım gezen Turkcell’in desteği ile teknoloji hamlesi gerçekleştiren şirketlerin sayısı artarken, 3 yıl içinde “Akıllı Şirket” skorları yükseldi, iller ve sektörlerin teknoloji kullanımları pozitif değişimler gösterdi.

Haberin Devamı

İzmir, Antalya, Bursa, Konya ve Mersin illerinde şirketlerin teknoloji dönüşümleri ivme kazandı ve listede daha üst sıralara oturdular. Örneğin, Turizm sektöründe iş verimliliğini ve takibini arttırmak amacıyla, yaygın tablet, saha yönetim çözümleri ve akıllı telefon kullanımı ile birlikte, Antalya Akıllı Şirket skorunda sıçrama yaptı.

Enerji sektörü sıçrama yaptı

Sektör bazında değerlendirildiğinde ise özellikle enerji sektöründe bir sıçrama gerçekleştirildiği açıkça görülüyor. 3 yıl önceki “İlk 10” listesinde yer almayan “Kamu ve Devlet Kurumları”nın da makineler arası iletişim (M2M) ve pazarlama çözümleri ile vatandaşa ulaşarak ve yeni hizmetler sunarak teknolojiyi daha fazla kullanıp listeye girmesi dikkat çekici.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, “İçinde yaşadığımız bilgi ve mobilite çağında ‘teknolojik dönüşüm’ tüm şirketlerin başarı yolunda vermesi gereken bir sınav. Fark yaratmak, çevik, akıllı, rekabetçi ve verimli bir şirket olmak için teknolojiyi ve mobil iletişimin sunduğu olanakları iş süreçlerine entegre etmek gerekiyor. Türkiye kurumlarımızın, şirketlerimizin yatırımları, teknolojileriyle büyüyor, gelişiyor” dedi.

Haberin Devamı

Havalimanı bağlantı artışında Avrupa birincisiyiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin havacılıkta dünyanın en önemli aktörleri arasında yer aldığını belirterek, “44 Avrupa ülkesindeki 461 havalimanını içeren ACI-Europe & SEO Airport Industry Connectivity’nin raporuna göre, Türkiye 2004-2014 döneminde havalimanı bağlantı artışında Avrupa birincisi oldu” dedi. Bu rapora göre, Türkiye’nin 2004-2014 döneminde havalimanı bağlantı artışında Avrupa birincisi olduğunu belirten Elvan, bu dönemdeki yıllık ortalama artışın toplam bağlantıda yüzde 16, direkt bağlantıda yüzde 17 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Avrupa’daki 461 havalimanı arasında uçuş merkezi bağlantısı artışında İstanbul Atatürk Havalimanı’nın; toplam uçuş noktası artışında da Antalya Havalimanı’nın ilk sırada yer aldığını anlatan Elvan, “Avrupa’da hub bağlantısı ile erişilebilirlik artışında Atatürk Havalimanı yüzde 29’luk yıllık ortalama, yüzde 22’lik toplam artış rakamıyla birincilik koltuğuna oturdu” dedi.

Haberin Devamı