Gazete Vatan Logo

Kaleiçi zengin turistin mekanı oldu Avrupalı yatırımcı konak peşine düştü

ZENGİN turistlerin gözde tatil merkezi haline gelen Kaleiçi’nde turizm işletmesi sahip olmak isteyenlerin talebi, konak fiyatlarını 5 milyon euroya kadar çıkardı. Avrupalı, Rus ve ABD’li yatırımcılar da konak sahibi olmak için harekete geçerken Kaleiçi’ndeki en büyük otel Alp Paşa Hotel’in sahibi Mehmet Alp, “Biz bölgeye 50 milyon euro yatırdık” dedi.

Özellikle zengin turistlerin gözde tatil yeri haline gelen ve haftalık konaklama ücretinin 10 bin euroya çıktığı Antalya Kaleiçi’nde potansiyeli görüp yatırım yapmak için Avrupalı, Rus ve ABD’liler atağa kalkınca konak fiyatları 5 milyon euronun üstüne çıktı.

Koç ve Kıraç Ailesi’nin de yatırım yaptığı bölgede kullanılabilir konak sayısı ancak 50’ye ulaşırken bu konaklarda yaşamak ya da otel olarak işletmek isteyenlerin ilgisi ‘Kaleiçi’ne hareket getirdi.

1994 yılında Kaleiçi’ne yatırımcı olarak ilk gelenler arasında olan ve şu ana kadar 22 tarihi binayı restore ettirip 125 odalı Alp Paşa Hotel’i yaratan Alp Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp, yılda sadece kendi işletmesinin ağırladığı turist sayısının 10 bini bulduğunu, yıl genelinde yüzde 95 dolulukla çalıştıklarına dikkat çekti. Alp, “Özellikle zengin Avrupalı emeklilerin en gözde turizm merkezi Kaleiçi oldu. Bu da bölgedeki yatırımcıların iştahını artırdı. Kaleiçi’ne bugüne kadar 50 milyon euroya yakın yatırım yaptık. Ekim ayında 5 milyon euroluk yatırımla 3 konağı daha restore ederek otel haline getireceğiz. Başbakanımız Tayyip Erdoğan bile yılda 3 kez buraya uğruyor” dedi.

Kaleiçi’ndeki en büyük kapasitenin Alp Paşa Hotel’e ait olduğunu, bölgede 30-40 odalı 15 otel, 10-15 odalı küçük çaplı 50’ye yakın da pansiyon bulunduğunu belirten Alp, “Artık burada yatırım yapmak için 50 bina zor çıkar. Konak fiyatları 5 milyon euroya kadar yükseliyor. Ancak burada Antalya’nın genelinden farklı olarak hem konaklama süresi 15 güne kadar çıkıyor hem de oda fiyatları minimum 100 eurodan başlıyor. Fiyatlar haftalık olarak 10 bin euroya kadar ulaşıyor” diye konuştu.

Avrupalı zengine konut

Alp Paşa Hotel’in gördüğü ilgi karşısında bu marka altında zincir kurmaya da hazırlandığını vurgulayan Mehmet Alp, 15 milyon euroluk bir kaynak ayırdığını ve başta Sultanahmet ile Taksim olmak üzere İsveç, Belçika, Hollanda’da yer aradığını söyledi. Amsterdam’da Alp Paşa Hotel olarak bir şube açtıklarını, bu butik otelin performansından çok memnun kaldıklarını vurgulayan Alp, Antalya’daki zengin emekli müşterileri sayesinde ‘konut’ işine de girdiklerini kaydetti.

Avrupalı turistlerden bu konuda büyük talep gördüğünü vurgulayan Mehmet Alp, şunları söyledi: “Kepez’de 125 villalık yatırımımız devam ediyor. Ön talepler çok güçlü geldi. Burada villa fiyatları 350 bin eurodan başlıyor.”

HOLLANDA’DA KAZANDIK KALEİÇİ’NE YATIRDIK

Hollanda’da tekstil işiyle uğraşan Türkiye’de ise yatırımlarını turizm ve inşaat yönlendiren Mehmet Alp, “Hollanda’da kazandık, Kaleiçi’ne yatırdık” dedi. Hindistan’dan Fransa, Belçika ve Hollanda pazarlarına kumaş ticareti yaptığını, Türkiye’de de Beymen, Vakko, Zegna gibi markalara kumaş sattığını belirten Alp, turizm için gerekli sermayeyi de tekstilden sağladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı